2 ianuarie – pomenirea sfântului Serafim din Sarov

Odata, pe când lucra în gradina, trei hoti l-au calcat în cautare de bani sau lucruri valoroase. Desi avea un topor în mâna si ar fi putut lupta cu ei, sfântul nu a ripostat, amintindu-si cuvintele Domnului: “Cei care vor ridica sabia de sabie vor pieri” (Mt. 26: 52). Aruncându-si unealta jos, el le-a spus hotilor sa faca ce doresc. Atunci hotii l-au batut atât de tare încât l-au lasat mai mult mort decât viu. Au vrut sa-l arunce în râu dar l-au lasat pâna au scotocit chilia dupa bani, însa negasind nimic în afara de icoane si câtiva cartofi, au plecat. Calugarul îsi redobândi cunostinta, se târî pâna în chilie si ramase asa toata noaptea.
Dimineata urmatoare porni cu mare greutate spre manastire iar fratii vazându-l cu atâtea rani pe cap, piept, coaste si spate s-au înspaimântat. Timp de 8 zile a zacut în suferinta din cauza ranilor iar doctorii care l-au vazut au ramas uimiti ca mai traia dupa o asemenea bataie.

Felicitari cu Serafim din Sarov

st-seraphim-of-sarov

Pustnicul nu a fost vindecat de nici un doctor pamântean: Împarateasa Cerului împreuna cu Apostolii Petru si Ioan i s-au aratat si prin atingerea divina a Preasfintei Fecioare s-a vindecat. Cu toate astea el nu se putea îndrepta si ramase îndoit de spate, neputând umbla decât cu ajutorul unui bat pentru tot restul vietii. Sf. Serafim a trebuit sa stea vreo cinci luni la manastire dupa care a plecat înapoi în padure. El i-a iertat pe raufacatorii lui si s-a rugat pentru ei sa nu fie pedepsiti.sursa

Mai multe despre Sfantul Serafim de Sarov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.