3 ianuarie – Ziua aflarii Sfintelor Moaste ale Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou

Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Efrem este praznuit de doua ori pe an: pe 3 ianuarie, ziua aflarii sfintelor si nepretuitelor sale moaste, si pe 5 mai, ziua savarsirii sale intru mucenicie.

Cei ce l-au descoperit pe Sfantul Efrem cel Nou, marturisesc cu uimire si multa bucurie numeroase minuni.

Ajutorul Sfantului Efrem cel Nou vine pe neasteptate si abia dupa aceea realizezi de unde ti-au venit solutiile si vindecarea, rezultatele bune sau linistea. Fiecare il roaga cum poate, in cuvinte simple sau citind acatiste, cu lacrimi in ochi sau cu neincredere, Sfantul Efrem nu intarzie sa apara.

Trimite felicitari cu Sfantul Efrem cel Nou

sfantul-mare-mucenic-si-cuvios-efrem-cel-nou

Nu auzisem de Sfantul Efrem cel Nou. Incercam sa gasesc solutii pentru cineva drag care era in impas cu foarte multe probleme si nu prea vedeam rezolvari decat poate niste minuni. Cateodata avem impresia ca greutatile vin prea multe si prea repede si cand la mijloc sunt bani, sanatate, relatii, etc si efectiv lumea cladita in ani se distruge in cateva clipe cu greu mai putem spera in rezolvari.

Intr-un astfel de moment m-am trezit cu Sfantul Efrem cel Nou “gramada” peste mine. Efectiv a intrat cu forta in viata mea. Nu prea imi ardea de citit si nici nu vroiam alti Sfinti cand langa mine erau necesare solutii concrete si rapide.

Ajutorul Sfantului nu a incetat sa apara si citind printre lacrimi de tristete, emotie si admiratie sfarsitul vietii lui, am incercat sa ii citesc acatistul. Ce sa citesc, mormaiam cu brosura in fata si nu vedeam randurile printre lacrimi, nu imi puteam scoate din minte si din suflet descrierea ultimelor clipe din viata sa. Cata rautate sa existe intr-un om? De ce atata ura? Cu ce a gresit acest om incat sa fie chinuit atat de mult ?

icoana-sf-efrem

Problemele la care ma refeream anterior au inceput sa se rezolve una cate una. Erau cateva persoane care incercau sa citeasca Acatistul Sfantului Efrem cel Nou , rugandu-l pentru ajutor. Abia dupa vreo2 saptamani, intr-un moment de liniste am inteles cat de repede primisem ajutor. Parca ar fi fost tot timpul cu noi si cu o mana nevazuta dirija oamenii si situatiile astfel incat sa fie toate solutionate. Nu vreau sa va plictisesc dar persoana care avea nevoie de ajutor avea un adevarat cocktail de probleme – sanatate, casnicie, datorii mari in banca, vanzari, cumparari, impartire de bunuri, etc. Toate deodata. Ei bine da, Sfantul Efrem cel Nou a facut ordine in aceasta debandada de probleme si le-a rezolvat pe cel prioritare iar pe restul le-a asezat pe un fagas normal si multe s-au rezolvat deja ( in decurs de vreo 5 luni).

Nu ezitati sa ii cereti ajutorul si poate sa ii faceti un dar – o mica lumanare aprinsa chiar si acasa, in cinstea Lui. Este cu adevarat Super Grabnic Ajutator.

Puteti asculta acatistul Sfantului Efrem cel Nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.