-45 de grade în SUA

Zeci de milioane de americani de pe coasta de est se pregatesc pentru ger de crapa pietrele. Ciclonul-bomba, cum îl numesc meterologii, este un de adevarat pericol. Aduce temperaturi de pâna la minus 45 de grade Celsius si deja a ucis 16 oameni pâna acum. Aerul polar a schimbat clima din însoritul stat Florida pentru prima data în trei decenii: a nins în zone unde acum ar fi trebuit sa fie 27 de grade.

E frig! E extrem de frig…Ninge de ore bune aici, în Cape May…Meteorologii spun ca vântul atinge 48 km/h, dar va spun sincer ca aici, pe plaja, se simte mult mai intens”, spune Tony Dokoupil, reporter CBS.

Din Maine pâna în Florida, toata coasta de est a Statelor Unite este sub un val de aer polar. Furtuna a adus un strat gros de zapada, ger patrunzator si vânt care bate cu 100 de kilometri pe ora. Zeci de mii de locuinte au ramas fara electricitate si mii de curse aeriene au fost anulate. Pe aeroportul „La Guardia”, New York, 90% dintre avioane nu mai zboara, iar salile de asteptare sunt arhipline. Nici pe sosele nu este mai bine. Circulatia a devenit imposibila. digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.