Adevarul despre deochi. “Nu este o superstitie, ci stiinta pura”. Explicatia data de medici

În Vechiul Testament se gasesc mai multe referiri la deochi. Superstitiosii atribuie anumitor oameni puterea de a-i îmbolnavi pe cei asupra carora îsi fixeaza privirea cu invidie ori cu admiratie. În privirea lor exista, spune credinta populara, o forta magica suficient de puternica încât sa genereze disconfort fizic si psihic: migrene, stari de moleseala, greata, dificultatea de a-ti aduna gândurile si de a fi coerent.

Sunt multi cei care pun durerile de cap pe seama deochiului, dar nu orice migrena este data de privirile rautacioase. Cea din deochi are cauze inexplicabile, apare brusc, nu cedeaza la medicamente si este de multe ori însotita de o stare de neliniste.

Stiinta nu neaga întru totul existenta deochiului. Psihiatrul american Colin A. Ross spunea, în urma cu câtiva ani, ca ochii emit energie electromagnetica, iar oamenii o pot percepe atunci când se privesc fix. El chiar a reusit sa capteze si sa masoare aceasta energie într-un experiment, cu ajutorul unor instrumente speciale, dar care nu au fost brevetate deocamdata. Potrivit studiului sau, ochii emit unde electromagnetice cu o frecventa care variaza între 1 si 40 de Hertzi. Deochiul nu este nicidecum o superstitie, ci stiinta pura, spune psihiatrul american.

Si mai curios este ca simptomele dispar imediat ce se rosteste o rugaciune sau un descântec împotriva deochiului. „Tatal Nostru“ soptit de trei ori si însotit de un masaj pe frunte este remediul la care apeleaza majoritatea românilor când simt ca au atras deochiul.

Superstitii vechi spun ca nu oricine poate sa deoache, oricât de invidios ar fi si oricât de rea i-ar fi inima. Se crede ca persoanele care deoache sunt înzestrate cu un har si anume au abilitatea înnascuta de a transmite vibratii negative sau curenti bioenergetici, concentrându-si privirea asupra celorlalti.

Daca vrei sa te pazesti de deochi, sa nu privesti niciodata insistent o persoana, indiferent ce culoare ar avea ochii, spune credinta populara. Bebelusii sunt cel mai usor de „vatamat“ cu privirea si tocmai de aceea, multe dintre metodele de protectie împotriva deochiului îi vizeaza pe ei. Chiar si în zilele noastre, în unele maternitati, bebelusilor li se leaga o ata rosie la mâna, stiut fiind ca aceasta culoare tine toate relele departe.

 

realitatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.