Astronomii au confirmat existenta Planetei X – Nibiru

Despre misterioasa Planeta X wikipedia ne spune ca : “Planeta X sau Nibiru este o planeta ipotetica, mare si cu o orbita dupa cea a lui Neptun. “

Astronomii o cauta de cativa ani, dar Zecharia Sitchin a aflat despre Nibiru din vechile tablite sumeriene. Se pune intrebarea ” de unde stiau stramosii despre o planeta pe care tehnologia avansata de astazi nu o poate gasi ?”. Culmea este ca relatari despre Nibiru nu sunt doar fraze aruncate ci si detalii despre locuitorii ei, locatia, oribita, etc.. cu alte cuvinte date tehnice care ma indoiesc ca le-au citit in bobi sau prin incantatii magice.

planeta x nibiru

Zecharia Sitchin s-a nascut pe 11 iulie 1920 in orasul Baku din RSS Azerbaidjana, URSS.

El a afirmat ca ar fi tradus o parte din tablitele sumeriene care promoveaza o explicatie a originii omului ce implica venirea unor calatori din spatiu numiti annunaki.

Acestia ar fi colonizat pamantul si ar fi creat omul, explicand ceea ce stiinta numea „veriga lipsa”. Sitchin atribuie rasei Anunnaki crearea culturii sumeriene antice precum si a celorlalte popoare. Pretinde ca acesti annunaki ar fi o rasa de extraterestri de pe o planeta ipotetica, dincolo de planeta Neptun, numita Nibiru, pe care o considera a fi situata pe o orbita alungita, rotatia ei fiind de aproximativ 3600 de ani.

El afirma ca mitologia sumeriana reflecta acest punct de vedere, precum si originile noastre ca specie. Speculatiile lui Sitchin sunt ridiculizate de multi oameni de stiinta, istorici si arheologi, care au remarcat foarte multe probleme cu traducerile sale ale textelor antice, clasificand activitatea sa ca pseudo-stiinta.

Zacharia-Sitchin

Probabil ca am fi putut afla mult mai multe daca in zona vechiului imperiu sumerian ar fi liniste. Din pacate in aceste zile acolo se comit atrocitati, vechi temple antice sunt distruse si arheologii nu pot scormoni dupa trecutul omenirii.

Inceputul, adica Sumer, teritoriu din partea vestica a Asiei, nucleu urban din sudul Mesopotamiei (cca 3000-2950 i.Hr.) – un imperiu difuz, locuit de oameni a caror origine este inca, la drept vorbind, necunoscuta. Orasele-state care-l alcatuiesc (Lagas, Ur, Uruk, Nippur, Girsu) se afla intr-o confruntare continua. Spre 2600 i.Hr., o populatie razboinica si inventiva – akkadienii – se apropie de ele. Cetatile-stat ajung la o uniune impusa de primejdie, dar akkadienii regelui Sargon I le cuceresc cu usurinta. In 2340 i.Hr., apare, astfel, primul imperiu al lumii, intr-un sens apropiat de acceptiunea moderna a termenului.

Dupa inceputul mileniului al II-lea i.Hr., regatul dinastiei de Ur devine din nou fructul dorit de migratori. Amoritii si, mai apoi, elamitii contesta stabilitatea imperiului cetatilor-state.” descopera

harta summer

Urmatoarea aparitie a planetei Nibiru, conform calculelor dupa calendare antice, ar fi undeva intre anii 2100-2160.

Legendele sumeriene relatau ca pe Nibiru locuiesc niste fiinte extrem de avansate – Anunnaki. – Tfm Portal

Sa revenim acum la noile descoperiri facute de specialisti.

Astronomii francezi au confirmat existenta Planetei X si au micsorat zona de cautare a ei in sistemul solar. Rezultatele studiului au fost publicate in revista de astronomie din 24 februarie. Oamenii de stiinta au folosit informatii obtinute de la sonda Cassini. (Nava spatiala Cassini este proiectata de NASA si a fost denumita dupa astronomul italiano-francez Giovanni Domenico Cassini. Sonda spatiala Cassini a fost lansat în întregime pe 15 octombrie 1997, si dupa o lunga calatorie interplanetara, a intrat pe orbita în jurul lui Saturn pe 1 iulie 2004.)

Daca sonda spatiala nu se va defecta pana in anul 2020, atunci zona de cautare a Planetei X va fi mult restransa si ei vor putea incepe observarile. Planeta X este un obiect cosmic de marimea Planetei Neptun cu o masa mai mare de 10 ori decat ceaa Pamantului.

orbita planeta xb

Planeta X se invarte in jurul soarelui pe o orbita foarte alungita si inclinata cu o perioada cuprinsa intre 10-20 de mii de ani. Cea mai apropiata distanta intre Soare si Planeta este de 200 unitati astronomice. Konstantin Batygin si Mike Brown au descoperit existenta Planetei X prin modelare pe computer si simulari matematice, nu prin observare directa.

Konstantin Batygin si Mike Brown

Descoperirea ar putea fi una dintre cele mai senzationale, comparabil cu descoperirea unui nou continent.

Intrebarea ramane insa: de unde stiau vechii sumerieni despre aceasta Planeta, numita Nibiru ? Cum au facut observatiile ? Era vizibila cu ochiul liber ? Cine sunt cei ce le-au oferit informatii ?

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Orbit-of-Nibiru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.