Atacurile din Barcelona, ”planuite de ceva timp”. Politia a perchezitionat locuinta lui Moussa Oukabir

14 oameni au murit si cel putin 130 au fost raniti dupa ce un terorist a intrat cu o duba în multime. Printre raniti se afla si trei români, pentru ca în Spania ai nostri formeaza o comunitate importanta si reprezinta 1,5% din populatie. Doi dintre românii loviti au primit îngrijiri pentru rani usoare, iar al treilea a fost internat si este în stare stabila. Autoritatile spaniole au anuntat ca victimele au 34 de nationalitati.

Panica s-a instalat când un tânar care conducea o duba a intrat în viteza, cu peste 80 de kilometri pe ora, în zona pietonala din La Rambla. Ca sa faca un numar cât mai mare de victime, individul a condus în zig zag 500 sute de metri. S-a oprit într-un final într-un chiosc de ziare, lânga o statie de metrou. Apoi, cel mai probabil a fugit catre o alta masina care îl astepta si s-a facut nevazut.

“Mai întâi am auzit urletele. Apoi am auzit motorul masinii care înainta cu viteza mare. Soferul accelera cât putea si rula în zig-zag pe Ramblas, vânând pe oricine se afla acolo. Am vazut cazând vânzatori, turisti, oamenii zburau cât-colo loviti de masina. Ceva înfiorator de vazut, un adevarat carnagiu.” protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.