Preot pensionar, despre scandalurile sexuale din BOR: „Toti episcopii din tara sa faca proba medico-legala ca sa probeze castitatea“

Constantin Corceagu, un preot care a slujit 25 de ani în Slatina si a plecat prin demisie din Biserica Ortodoxa Româna dupa ce a fost acuzat de pedofilie, a comentat public un alt scandal sexual izbucnit în zona de sud a tarii, în care Episcopul Slatinei este acuzat de homosexualitate.

Preasfintitul Sebastian, episcopul Slatinei si Romanatilor, se afla în mijlocul unui scandal mediatic dupa ce, la începutul lunii august, numele sau a aparut pe o lista publicata online, dar neasumata de vreun autor, alaturi de alte zeci de înalte fete bisericesti din BOR acuzate ca sunt homosexuali, informatori ai fostei Securitati, pedofili etc. Despre actualul episcop al Slatinei se mentioneaza ca ar fi întretinut relatii sexuale cu Ciprian Spiridon Câmpineanu, cel care este Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei. Constantin Corceagu, un fost preot acuzat la rândul lui de înclinatii sexuale nepotrivite din punctul de vedere al doctrinei ortodoxe, care a slujit 25 de ani în Slatina, a lansat public acuzatii împotriva fostului superior ierarhic: „Dom’ne, alura, adica comportamente, avea, ca se cunoaste omul care are trasaturile respective, spre barbati. E, asa, stiti… Eu nu cred nimic pâna nu se face proba medico-legala. Le cer la toti episcopii din tara proba medico-legala, sa vada daca si-au mai pastrat castitatea. Si pe fata, si pe spate“, a declarat fostul preot, pensionat în 2011, însa nu la îndeplinirea vârstei legale, ci în urma unui scandal cu tenta sexuala.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.