Au efect rugaciunile? Exista îngeri? Se întâmpla cu adevarat minuni?

Unul dintre cazurile cel mai frecvent întâlnite este al aparitiilor Sfintei Fecioare Maria, cea care l-a nascut pe Iisus Hristos. Fecioara nu s-a aratat numai în visele unor oameni, ci si în fata unor comunitati întregi.

Între astfel de aparitii celebre, fara nicio explicatie, se numara cele din Mexic, de la Guadelupa, în 1531, din Portugalia, la Fatima, în 1917, din Lourdes, în Franta, în 1858, din Polonia, la Gietrzwald, în 1877 si în alte locuri. Una dintre cele mai recente se spune ca s-ar fi produs în Croatia, la Medjugorie. Mai mult, Fecioara s-ar fi aratat si în Egipt, în Zeitun, în 1968, und ar fi fost chiar filmata în direct si transmisa la televiziunea egipteana.

Fie ca sunt fresce, picturi, icoane sau statuete reprezentându-i pe Iisus, Fecioara Maria sau pe unii dintre sfinti, câteva dintre acestea au fost vazute cum varsa lacrimi, chiar însângerate. Asemenea fenomene inexplicabile sunt semnale frecvent, în diferite locuri din lume, aproape în fiecare an.

Asa este o pictura din Betleem, reprezentându-l pe Iisus, din Biserica Nasterii Domnului, deasupra locului în care se spune ca s-ar fi nascut Mântuitorul. Aceasta icoana plânge cu lacrimi de sânge. Alte icoane asemanatoare sunt cea a Madonei din Toronto, în Canada sau icoana din Biserica Ortodoxa Sfântul Gheorghe Antiochian din Cicero, Illinois. De asemenea, dintr-o icoana în marime naturala a lui Iisus Hristos curge ulei de masline natural.

rtv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.