Baile Herculane – Galerie Foto

Gara HerculaneBaile Herculane, judetul Caras-Severin, Banat, Romania – este o frumoasa statiune balneara sitiata in sud-vestul tarii la o altitudine de aproximativ 168 m, pe valea pitoreasca a Cernei si integrata in Parcul National Valea Cernei-Domogled.
Vechimea atestata a Bailor Herculane, cladirile si aerul cu iz istoric, precum si clima cu influente mediteraneene trezesc interesul tot mai multor turisti, care vin si viziteaza aceste locuri devenind clienti fideli ai hotelurilor, motelurilor si pensiunilor din zona Baile Herculane.
Gara Herculane1Herculane1

 

 

 

 

 

Este situat pe Valea Cernei, la 5 km de principala artera rutiera ce leaga vestul tarii de Bucuresti — DN 6 (E70) si calea ferata internationala Bucuresti — Timisoara — Moravita, este accesibila si pe calea fluviala a Dunarii, fie dinspre est: Sulina — Galati — Drobeta Turnu-Severin — Orsova, fie dinspre vest: Viena — Budapesta — Belgrad — Orsova. Aeroporturile cele mai apropiate se afla la Caransebes si Timisoara (aeroport international).

Herculane2

Herculane3

 

 

 

 

 

 

Originea Bailor Herculane se întinde pe o durata de aproape doua milenii. Bazele statiunii au fost puse în anul 102 d.Ch. de Împaratul Traian, romanii introducând cultul balnear preluat de la greci pe care apoi l-au dezvoltat. Numele statiunii de care este legat si numele societatii noastre, vine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus si al frumoasei Elena, consemnat în mitologia romana ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii si al echilibrului între forta fizica si cea spirituala.

Herculane4

Herculane5

 

 

 

 

 

 

Existenta neîntrerupta de doua milenii a statiunii Baile Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, fiind socotite un „dar al zeilor” dar si de pitoreasca asezare a statiunii într-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte.

Herculane6

Herculane

 

 

 

 

 

 

Factori naturali: climat de depresiune intramontana, cu influente submediteraneene, sedativ-indiferent; ape minerale izotermale si hipertermale (38-60°C), slab radioactive, hipotone, cu diferite compozitii chimice.

Hercules

 

 

 

 

 

 

Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) începe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, în cadrul Imperiului austriac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.