Baza extraterestra din Yakutia

Despre sferele misterioase din Yakutia , ufologii cred ca fac parte dintr-o baza extraterestra parasita. Altii sustin ca uriasele cazane de metal ar fi parte a unei arme extraterestre ce a ramas sa apere Terra de eventuali asteroizi sau pericole venite din spatiu.

Localnicii le numesc cazane si au fost loc de adapost pentru vanatorii sau localnicii rataciti. Yakutii povestesc ca putini au fost aceia care au ramas neafectati . Multi dintre cei ce au petrecut noaptea in zona s-au imbolnavit sau au murit in scurt timp. Cine a imprastiat acesle sfere despre care s-au creat atatea legende ? Ce rol aveau cazanele ? De ce se imbolnavesc oamenii ? Sa fie oare o fosta baza extraterestra ?

yakutia0

Tamara Mikhailovskaya considera ca zona este rea. Ea considera ca fostul sot a adus din Valea Mortii un spirit negativ care le-a stricat viata si casnicia.

Totul a inceput cu o pestera pe care sotul ei a descoperit-o acoperita de pietre. Mai tarziu a aflat ca fusese locul de vesnica odihna a unui saman. Luand o piatra de deasupra a vazut o groapa adanca si zgomote teribila l-au pus pe fuga. De atunci viata lor a devenit un adevarat cosmar. In casa linistita pana atunci, au inceput sa se intample fenomene neobisnuite – lingurile au inceput sa zboare prin aer, obiectele sa dispara.Spaland vase femeia s-a trezit ca un borcan de 3l a inceput sa se zdruncine si sa zboare prin camera intr-un traseu de spirala. S-a gandit sa ia legatura cu un saman dar nu stia pe nimeni.

yak

Inteleptii Yakutiei spuneau ca bogatiile zonei aduc moartea. Se pare ca au gasit candva pepite si diamante aruncate in padure.

Sfaturile clarvazatorilor locali pentru aventurierii ce merg in zona sunt: sa nu atinga nimic, sa nu ia plante sau animale din zona, caci locul este blestemat.

yakutia

 

Se presupune ca pe Terra exista trei “arme” extraterestre care ne apara – una dintre ele este langa insula Creta (sub apa), alta in America de Sud, tot scufundata si una in Insula Pastelui, sunstin cei care considera cazanele din Yakutia ca fiind parte a unei instalatii(arme) de aparare a Pamantului. Ei spun ca aceasta arma nu intra in functiune decat in momente critice, deoarece efectele ei sunt destul de nocive.

Un vechi vanator, Evenki , ai carui stramosi au strabatut valea spune ca a auzit despre exploziile produse de “arma ” din Yakutia. El a povestit ceva despre un stalp de foc si nori de praf, si o minge stralucitoare. Aceasta a fost urmata de un vuiet asurzitor, tunete si flash-uri incat au crapat rocile pe raza de 100 de km si ramurile copacilor au fost carbonizate. Apoi devine foarte frig, incendiile se sting iar pe ramuri apare un strat de gheata.

yakutia12

In anul 2000 un geolog cu 20 de ani de experienta a vizitat zona asistand la un fenomen straniu ce l-a speriat de moarte. Trezit noaptea de cainele sau, un husky, a iesit afara si a vazut “ceva” ce se misca deasupra copacilor. Pomii nu erau indoiti insa erau acoperiti de gheata. A doua zi dimineata a gasit o fasie de zapada in intreaga padure pe o lungime apreciabila.

Incitati de legendele yakutilor multi arheologi si geologi au incercat sa descopere misterioasele sfere, dar calatoriile lor nu au avut succes. O expeditie aeriana, cand pomii erau desfrunziti a reusit sa inspecteze zona, observand partea exterioara a doua obiecte. O clarvazatoare l-a avertizat pe unul dintre cei plecati in zona ca locul ii va aduce moartea. Dupa ce investise bani si timp in expeditie era greu de crezut ca se va opri. Chiar a doua zi dupa ce a gasit cazanele Ivan s-a imbolnavit subit. Avea o stare de ameteala si a inceput sa isi piarda cunostinta. In jurul cazanelor senzirii arata un camp magnetic foarte puternic, insa s-a reusit obtinerea coordonatelor GPS. Ivan a renuntat sa mai cerceteze zona, dand informatiile altor cercetatori.

yakutia31

Un grup de tineri a pornit in 2002 intr-o alta expeditie Yakutia. Au chestionat localnicii si au descoperit una dintre constructiile misterioase. Marimea cazanulului metalic ar fi in de 10m in diametru. Au incercat cu surubelnite si alte obiecte ascutite sa faca macar o zgarietura dar nu au reusit. Baietii au descoperit o structura subterana spatioasa si au spus ca in interior era cald. Nu au reusit sa rupa macar o aschie metalica pentru a-i determina compozitia. Unul dintre baieti a chelit, probabil din cauza faptului ca au dormit langa “oala”.

In 2008 un grup format din arheologi, geologi, specialisti in diverse domenii au pornit iar intr-o expeditie pentru gasirea cazanelor. Din pacate vizita lor a reusit sa ii bage in ceata si mai mult deoarece au gasit niste sit-uri arheologie a unei culturi necunoscute. Nu au avut sufieciente echipamente cu ei asa ca expeditia nu a fost un succes dupa cum se asteptau.

yakutia3

 

Un iubitor de rafting ce se afla pe rau impreuna cu fiul lui de 14 ani a observat pe malul apei un fel de oala inversata cu o cupola transparenta. Barbatul s-a plimbat in jurul sferei stralucitoare observand niste flash-uri care apareau si dispareau. A incercat sa faca niste fotografii dar o serie de flash-uri i-au speriat pe cei doi care au plecat in graba.

yakutia6

Unii gelogi spun ca zona este bogata in minereu de fier care ar fi cauza puternicului magnetism intregistrat in zona. Tot ei spun ca in anumite conditii rocile pot atrage particule de apa sau mingi de foc.

Desi s-au incercat mai multe expeditii la scara larga, nu au fost gasite surse financiare suficiente pentru a copta o echipa mare de specialisti care sa dezlege misterul.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.