Ce se întâmpla daca tai un nuc – platesti amenda cuprinsa între 5.000 si 10.000 de lei.

Exista o specie de pom pentru taierea careia cetatenii au nevoie de autorizatie de la autoritati, altfel risca sa fie sanctionati cu o amenda de pâna la 10.000 de lei.

Regula este valabila indiferent daca cetatenii vor sa taie un singur pom din aceasta specie sau mai multi, chiar daca este vorba de propria curte.

Nucul este o specie de pom protejata de lege în momentul de fata. Astfel, persoanele fizice sau juridice care au nuci pe proprietate si vor sa-i taie sunt obligate sa ceara o autorizatie, pentru obtinerea careia trebuie îndeplinite anumite conditii.

Cultura nucului din categoria pomi razleti (adica situati la distanta unii de altii) este reglementata în mod special de Legea pomiculturii nr. 348/2003. Potrivit acestui act normativ, taierea nucilor razleti, indiferent de proprietar, se face în baza unei autorizatii.

Indiferent de sistemul de cultura despre care este vorba (extensiv, intensiv, superintensiv sau pomi razleti), actul normativ stabileste ca taierea nucilor în lipsa autorizatiei poate fi sanctionata de autoritati cu amenda cuprinsa între 5.000 si 10.000 de lei. realitatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.