China va avea cei mai multi crestini din lume

Numarul crestinilor din China este intr-o crestere constanta, estimandu-se ca pana in anul 2030 ponderea bisericilor din aceasta tara comunista ar putea fi mai mare decat in SUA.

La cea mai mare biserica din China, in ziua Pastelui, mii de credinciosi au participat la slujba pentru a depune juramantul de credinta nu catre Partidul Comunist, ci catre Cruce.

Biserica Liushi, cu 5.000 de locuri, are de peste doua ori capacitatea catedralei Westminster si un crucifix de 62 de metri, inaugurat anul trecut, care poate fi vazut de la cativa kilometri departare.

Cladirea care a costat peste 8 milioane de lire sterline este unul dintre nenumaratele simboluri care descriu schimbarile ametitoare care se petrec in China comunista, care evolueaza intr-una dintre cele mai mari congregatii crestine de pe pamant.

“Este un lucru minunat sa fii urmas si discipol al lui Isus Hristos. Acest lucru ne da o mare incredere. Daca toata lumea din China ar crede in Isus, atunci nu am mai avea nevoie de sectiile de politie. Nu ar exista oameni rai si prin urmare, nici crime”, afirma Jin Hongxin, un pelerin in varsta de 40 de ani, pentru The Telegraph. ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.