Coalitia pentru Familie a depus, luni, în Senat, o propunere legislativa de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se întemeiaza în urma casatoriei între „un barbat si o femeie”

Iniiativa a fost semnata de 3 milioane de români i are ca scop „protejarea explicita a familiei i a drepturilor parinilor”,relateaza Agerpres.

„Proiectul legislativ este însotit de circa 3 milioane de semnaturi de sustinere, colectate de pe întreg teritoriul tarii. Este pentru prima data în istoria României când un numar atât de mare de cetateni adera la o initiativa în vederea organizarii unui referendum pentru modificarea Constitutiei”, a precizat Coalitia pentru Familiei.

În acest moment, articolul 48, aliniatul unu din Constitutiei stipuleaza ca „familia se întemeiaza pe casatoria liber consimtita între soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si îndatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

Formularea propusa de Coalitia pentru familie este: „familia se întemeiaza pe casatoria liber consimtita între un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si îndatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”. digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.