Copii si Lumea nevazuta 2

Exista destui sceptici care nu cred in reincarnare desi exista nenumarate dovezi ale acestui fenomen. Ortodoxii se tem sa vorbeasca despre asta pentru ca este “pacat”. In limba romana termenul de reincarnare suna cam aiurea si poate ar fi mai corect sa vorbim despre reintrupare. Sufletului i se da un trup nu o “halca de carne”.

Doctorul Ian Stevenson, un psihiatru apreciat din statul american Virginia, care a decedat în 2007, la vârsta de 89 de ani, a început sa studieze cazurile de copii cu amintiri constiente ale vietilor anterioare, cam când se afla în pragul vârstei de 50 de ani.

copil5

În cadrul acestor investigatii, doctorul a studiat aproape trei mii de copii cu varste între patru si zece ani, constatând ca în multe cazuri micutii îsi aminteau identitatile lor din vietile trecute, precum si detalii de context istoric si geografic ale perioadelor invocate, detalii privitoare la rude din familiile trecute, precum si amanunte referitoare la momentul mortii. Mai mult, în urma rascolirilor, unii dintre micii subiecti s-au identificat atât de plenar cu vietile lor anterioare, încât au insistat sa fie apelati pe fostele lor nume, chiar simtindu-se straini de familiile actuale si devenind vadit deranjati când nu li s-a permis sa mai “petreaca” ceva timp cu rudele dinainte.” sursa

copil3

Baiatul de 5 al unei femei i-a spus la un mont dat ca inainte a avut o sora. El spera ca mama si sora lui care acum sunt in varsta. El spera ca cele doua sa fi trecut cu bine peste incendiul de masina in care a murit el.

Copii au adesea o imaginatie extrem de bogata insa deseori au prieteni invizibili cu care vorbesc, se joaca, se cearta, etc. O fetita ii povestea mamei ei despre un prieten invizibil cu care vorbea. El fusese cel care i-a ucis vechea mama si a stat in inchisoare.

Imi relata cineva o intamplare pe care a trait-o in copilarie. La decesul unei rude a stat de vorba cu barbatul pe o banca. “Decedatul” era contrariat de unele persoane sosita la slujba de inmormantare, pe unii ii critica si se bucura la vederea altora. Evident parintii copilului i-au spus ca fabuleaza si sa termine cu prostiile. “Intalnirile” au mai durat o perioada dupa inmormantare dupa care “decedatul” a disparut.

copil4

Experientele celor care au fost in moarte clinica descriu un tunel, persoane decedate care vin sa ii intampine, ingeri de lumina, animale de companie care vin in intampinarea lor, etc. Sa fie toti nebuni ? Asta ar insemna ca jumatate din populatia lumii este nebuna sau psihotica. Putini au curajul sa se destainuie deoarece sunt luati la misto sau in cel mai bun caz sunt trimisi la psihiatru.

Fiul unui soldat britanic a fost internat in spital cu probleme serioase la stomac. Cateva zile a plutit intre viata si moarte, iar recuperarea a durat cateva luni. Fiind convalescent a mers la o plimbare cutatal lui in parc. Pustiul a povestit ca el a mai vazut acest parc pe cand era in spital. A trecut printr-un “tunel ” si a vazut parcul insa un barbat necunoscut l-a trimis inapoi, nelasandu-l sa se joace cu ceilalti copii. I-a spus ca nu a murit inca si l-a trimis inapoi la “tunel” de unde s-a trezit in patul de spital.

copil6

Copii care au trecut prin experienta de moarte clinica spun ca au vazut o lumina puternica la capatul tunelului si se intalnesc cu cei decedati. Apoi cineva le ordona sa se intoarca. Copii insa se simt foarte fericiti “dincolo” si isi doresc sa fie acolo. Ei revin in lumea noastra doar ca sa nu ii supere pe adulti. Au existat si cateva cazuri incare copii au vrut sa se sinucida pentru a fi “acolo”, unde le-a placut mai mult decat aici.

copil harpa

Imi povestea cineva un caz deosebit. O femeie si-a pierdut fiul si nepoata iar dupa un timp i-a visat pe amandoi. Fetita era foarte fericita ca este alaturi de tati care decedase inainte. Impreuna cu ei erau mai multe persoane si femeia a vrut sa ii zica fetitei ca a murit insa tatal i-a soptit scurt, nu, sa nu ii spui… ea nu stie ca a murit.

Dupa un timp fetita i-a aparut din nou in vis si i-a spus bunicii ca se plictiseste si va merge intr-un oras anume. Culmea este ca era distanta mare pana acolo si i-a spus detaliat numele strazii si numarul. Cineva curios a mers la acea adresa si intradevar, a aflat ca acolo s-a nascut o fetita exact in perioada in care a visat bunica.

Legatura cu Lumea de dincolo exista indiferent ca vrem sau nu. Copii sunt mai sensibili si vad lucruri pe care noi nu le putem observa. Materialismul si indepartarea de Sursa, ne dau iluzia ca suntem puternici si cunoastem tot , insa Adevarul este ca ne indepartam tot mai mult. Dumnezeu ne-a spus sa avem grija mai intai de suflet dar noi punem mereu pe primul loc trupul…

Copii stiu sa se bucure, sunt sensibili, vulnerabili, curati sufleteste, nu isi fac atatea ganduri, etc. Atata timp cat pastram un suflet de copil mai putem inca sa ne salvam. Copii iubesc simplu si ar trebui sa ii luam ca modele.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru scris.

<

p align=”center”>copil inger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.