Porfiri Ivanov – metoda vindecarii prin frig – III

In 1936 Porfiri Ivanov a ajuns la Moscova descult si in pantaloni scurti. Politia l-a arestat datorita “costumatiei” si astfel nu a participat la razboi, fiind internat la un spital de psihiatrie.

Dupa a stat dezbracat pe un ger de -17 grade Celsius si si-a turnat galeti cu apa rece in cap, el a fost eliberat si i s-au cerut scuze. In 1951 a scris prima lui carte despre metoda lui de vindecare prin frig.

Porfiri Ivanov1

Programul zilnic al lui Porfiri era urmatorul:

  • la ora 4 dimineata facea o baie in apa rece

  • la 4.30 pleca si facea jogging timp de jumatate de ora

  • de la 5 la ora 6 dimineata se ruga in mijlocul naturii

Dupa aceea muncea si nota in jurnal. Nu manca nimic la micul dejun. Dupa ora 12 manca frugal pentru ca mai apoi sa elimine mancare perioade lungi de timp, “vorbind” cu merii din gradina. Inainte sa mearga la culcare facea bai reci. Timp de 12 nopti se ruga in natura. Apoi mergea la somn.

Porfiri Ivanov14

Porfiri Ivanov era de parere ca metoda lui de viata era o “reteta” pentru nemurire. La moartea lui trupul a fost udat timp de 3 zile cu apa rece si a lasat prin testament ca nimeni sa nu planga. El a fost inmormantat dupa regulile ortodoxe. Pe mormantul lui in afara de cruce sunt doar flori si un gard de verdeata.

Ministrul sanatatii a luat in serios metoda lui Ivanov si a recomandat intarirea imunitatii la copii prin metoda lui Porfiri.

metoda Ivanov copii

Dupa ce se incalzesc in clase, copii rusi sunt fortati sa iasa afara in zapada aproape goi. La temperaturi negative, uneori si -23 de grade Celsius ei isi toarna apa rece pe cap, facand diverse exercitii pentru intarirea imunitatii.

Rudele lui Porfiri Ivanov nu i-au urmat metoda. La fel si vecinii din sat.

Sistemul lui Porfiri incepea simplu – cel care venea la el trebuia sa ceara sa fie ajutat. ( nu incalca dreptul liberului arbitru! ) Fara sa ceara, nu il putea ajuta. Astfel Porfiri putea observa si sinceritatea omului dar si cat de mult era dispus sa indure pentru a redeveni sanatos.

Cand fiica lui s-a imbolnavit el a asistat neputincios deoarece fata “era pregatita sa moara” si nu a fost de acord sa aplice metoda. Dupa 2 luni ea a murit. Nici sotia lui nu i-a cerut ajutorul si dupa un an de boala a decedat si ea.

Cineva i-a spus lui Porfiri – se spune ca tu crezi in Dumnezeu. Raspunsul a venit promt – A durat mult pana cand mi-am dat seama ca Dumnezeu este in natura, in lume, in oameni.

Porfiri Ivanov2

Porfiri Ivanov a spus inainte sa moara ca pe 15 iulie 1975 s-a nascut un barbat care v-a juca un rol foarte important in viitor. Reprezentatii Bisericii Ortodoxe Ruse l-au descris ca fiind bolnav psihic sau posedat. ( Ceea ce nu putem explica, nu exista! sac! )

El se considera un om obisnuit. Era de parere ca oamenii jefuiesc natura, o ucid din placere, o ignora. El a invatat prin metoda sa uimitoare sa isi controleze trupul, mintea si sufletul. Nu dorea bani si averi, traia foarte simplu si a cautat o metoda de vindecare din dragoste de oameni.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru scris.

Porfiri Ivanov003

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.