Cum vrea GOOGLE sa urmareasca utilizatorii în viata de zi cu zi

Urmarirea persoanelor în mediul on-line este un subiect controversat, însa se pare ca GOOGLE testeza un sistem care urmareste oamenii în lumea reala. Potrivit informatiilor, mecanismul testat de GOOGLE urmareste persoanele aflate la cumparaturi pe arterele principale dintr-un oras.

Google câstiga aproximativ 100 de milioane de dolari într-o singura zi prin vânzarea reclamelor (Google Ads) catre afaceri online, arata statistici recente citate de cotidianul britanic.

Dispozitivul de urmarire va tine evidenta ratelor de conversie din mediul oline atunci când utilizatorul acceseaza o reclama în mod direct, sau când viziteaza un site web prezentat într-o reclama.

spionaj

Google poate accesa deja anumite informatii despre utilizatori prin propriile aplicatii, precum versiunea pentru mobil a browserului Chrome, Google Maps, Gmail si Google+.

Sistemul testat de Google functioneaza în felul urmator: daca utilizatorii au serviciile de localizare activate (“Location Services”) si au deschisa, în acelasi timp, una dintre aceste aplicatii în timp ce fac cumparaturi pe o artera principala a orasului, Google poate depista locul exact în care se afla. Precizia operatiunii creste, de exemplu, daca un client acceseaza serviciul Wi-Fi al unei companii. Ziua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.