Izvoarele, centrul national al fenomenelor ciudate. Apa clocotita la fantana din fata bisericii

Apa de la fantana din fata bisericii este uneori… calda. Satenii nu stiu daca exista vreo legatura intre seisme si apa care uneori, ii opareste, dar se feresc sa isi mai umple galetile de acolo.
Oamenii spun ca apa e, la primele ore ale diminetii, fierbinte. Oricum satenii s-au obisnuit cu ciudatentiile: aici a plouat in septembrie in cateve ore cat in doua luni, iar inundatiile au facut prapad. Apoi au urmat sute de cutremure si apa din puturi a devenit galbuie. In final, intr-o fantana se produc fenomene termale…inexplicabile.

izvoarele

De mai bine de o luna de zile, satul Izvoarele este centrul national al fenomenelor ciudate. Si, pentru ca tabloul sa fie complet, oamenii spun ca, de cateva zile, la un robinet de langa biserica ar curge apa calda, cateodata
“Iesea abur, asa si era aproape de fript, cum se spune…”?

“Nu ca era calda, era fierbinte. De-a fript-o pe o fata care era acolo, tinea piciorul sub bidon si spunea ca a infirbantat-o si, cand a pus degetul, era chiar fierbinte”, spun batranii satului.
Intrebarea ii ingrozeste pe oameni. De cand au observat straniul fenomen le este teama sa mai bea apa nu doar de la putul din fata bisericii, care e forat la 60 de metri adancime, ci de la toate fantanile din sat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.