Descoperire incredibila la Vaslui: Are cel putin 7 milioane de ani vechime

Numeroase fragmente dintr-un schelet al unui stramos al elefantului care a trait în urma cu sapte – opt milioane de ani în arealul Podisului Moldovei au fost descoperite în malul unui drum comunal din judetul Vaslui de catre specialisti ai muzeului din Bârlad si ai Facultatii de Geologie Iasi.

Potrivit reprezentantilor Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad, osemintele sunt puternic alterate si acoperite cu cenusa vulcanica, în conditiile în care au stat relativ la suprafata, în malul respectivului drum de costisa.

“Scheletul era usor împrastiat, suprapus pe verticala, în conditiile în care a fost depus în albia minora al unui canal fluvial. Noi speram sa gasim si alte elemente în afara de cele recuperate pâna acum si sa refacem peste 50% din scheletul animalului. Oricum, este o descoperire de exceptie. Un exemplar similar a fost gasit acum peste o suta de ani, la sfârsitul secolului XIX, la Mânzati (n.r. – judetul Vaslui), scheletul fiind expus astazi la Muzeul National de Istorie Naturala «Grigore Antipa» Bucuresti”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX muzeograful Laurentiu Ursachi, din cadrul Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad. gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.