Doua noi cratere misterioase, descoperite in Siberia: Asa ceva nu a fost facut de oameni

Oamenii de stiinta au ramas uimiti, in urma cu doua saptamani, atunci cand au vazut o gaura misterioasa in Siberia. Acum, ei sunt din nou impresionati de alte doua structuri asemanatoare gasite in aceeasi regiune a Rusiei.

Cele doua noi cratere sunt mai mici decat primul, insa structura lor este similara, scrie Gizmodo. Nu se cunosc insa detalii legate de originea lor, specialistii negasind indicii care sa explice ciudatele aparitii.

Un crater a aparut langa satul Antipaiuta, in districtul Taz. Diametru lui este de 15 metri, acesta fiind localizat la o distanta de cateva sute de kilometri de primul, tot in Peninsula Yamal. Un oficial al zonei respective, Mikhail Lapsui, a vizitat locul si a vazut totul din elicopter. El sustine ca aspectul craterului indica o posibila explozie in subteran.

Localnicii spun ca uriasa gaura a aparut in data de 27 septembrie 2013. In legatura cu formarea craterului exista doua teorii. Una arata ca la inceput a iesit fum din pamant si apoi s-a vazut o lumina puternica. A doua ia in calcul caderea unui corp ceresc de dimensiuni mari. ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.