Istoria ascunsa – Fenomenul Petrozavodsk

20 septembrie 1977. O serie de evenimente celeste neobisnuite au fost raportate de locuitorii din Copenhaga, Helsinki si pana la Vladivostok. Cu toate ca fenomenul a uluit mii de locuitori, evenimentul este cunoscut sub numele de Fenomenul Petrozavodsk.

Oficialii din mai multe tari au trimis scrisori catre conducatorii de atunci ai URSS exprimandu-si ingrijorarea cu privire la efectuarea unor teste militare.

petrozavods

Locuitorii orasului Petrozavodsk au fost martorii unui fenomen cu totul neobisnuit la ora 4 dimineata. Pe cer a aparut o stea uriasa foarte stralucitoare, de culoare alba care s-a estompat dupa 7.2 km. Observatia a durat aproximativ 15-20 de minute.

Incepand cu ora 1-1.20 noaptea, 48 de obiecte neidentificate au aparut la Medvezhyegorsk , apoi la 2.30 la Louki pentru ca la ora 3 sa ajunga la Kovor si Palanga in Lituania. Personalul de supraveghere al unui port comercial din Leningrad au relatat ca au observat un obiect luminos. La ora 3.30 marinarii de pewnava Primorsk au asistat si ei la eveniment.

Cu totii spuneau ca nava se deplasa aparent fara zgomot de la est pentru ca in apropiere de Primorsk sa schimb brusc directia.

Petrozavodsk4

Cateva ziare din Helsinki au scris despre ciudata aparitie din ziua de 20 de septembrie. “Mingea” de lumina a fost observata de ofiteri de politie, soferi de taxi, si personalul de la aeroportul din Helsinki. Doi barbati aflati in apropiere de Turku au relatat ca au vazut la o distanta de 300 de metri un obiect care arata ca un colac de salvare ce se invartea si mare de aproximativ 10 metri ca diametru. Pilotii unui avion finlandez au observat si ei ciudata aparitie peste Copenhaga.

Obiectele stralucitoare care emiteau lumina au fost observate mai ales in partea de nord- vest a URSS.

Paramedici, un astronom amator, militari, etc au fost cu toti martori ai fenomenului. Unii l-au comparat cu un dirijabil, altii au crezut la inceput ca este un meteorit, insa ciudatul obiect s-a oprit si a schimbat directia, si-a marit forma si luminozitatea, etc. Peste 85 de rapoarte au fost adunate de cei care au studiat evenimentul din partea URSS.

Petrosavodsk2

Yuri Linnik a observat obiectul cu ajutorul unui telescop de amatori cu marire 80x. El a povestit ca obiectul era inconjurat de un inel translucid si era luminat intens spre interior. Pe margini avea 16 puncte ca niste duze care emiteau raze rosii , pulsatorii. In afara de observatorii de la sol, numerosui pasageri aflati in avioane la acel moment au relatat aparitia unui obiect foarte stralucitor.

Numeroase ziare rusesti au scris despre aparitia misterioasa.

Petrozavodsk phenomenon

petrozavodsk11

Unii martori au asemuit obiectul cu o meduza uriasa cu tentacule aurii care deveneau apoi multicolore.

OZN-ul a fost surprins in 20 septembrie 1977 deasupra lacului Onega, fotografie care a fost publicata de ziarul Pravda.

Petrozavodsk02

Din obiect au aparut si niste fascicule de lumina ca niste telescoape care au “maturat” orasul.

Martorii au urmarit fascinanti jocul de lumini si culori insa la final s-au panicat, alergand disperati pe strazi. Cei care dormeau au spus ca s-au trezit din somn cu un sentiment neplacut iar martorii au avut stari de rau.

Unii observatorii au estimat marimea obiectului la 300 de metri. Din OZN-ul mare au iesit la un moment dat si niste aeronave mai mici care au zburat deasupra strazilor si caselor. Un barbat a povestit ca masina lui nu a mai pornit in timpul fenomenului.

Un meteorolog care a fost martor la eveniment a declarat ca in opinia lui a vazut un eveniment OZN condus de fiinte inteligente si a exclus posibilitatea de fulger, reflectii aeriene sau alte fenomene meteo.

Petrozavodsk1

Peste 1.500 de locuitori ai orasului Petrozavodsk au trimis scrisori catre agentia TASS si autoritatilor intreband cat este de sigur sa ramana in oras.

Vasil Sakharchenko, editorul unei reviste de tehnica si tineret, care avea legaturi surse guvernamentale, a declarat ca, “Comisia a Academiei de Stiintte a constatat ca gaurile din pietrele si de geamuri dau impresia ca sticla a fost topita – gaurile sunt de marimea unei monede. “Fereastra de o fabrica din Petrosavodsk, au fost perforate in asa fel, incat au fost trimise la Moscova pentru analiza. Rezultatele analizei au fost date doar spre sfarsitul anului 1981, de Dr. VG Azhazha în timpul unui curs.

In multe dintre ferestrele caselor din orasul Petrosavodsk, au fost descoperite gauri de 2-3 cm ca diametru care pe margine aveau semne de topire. Sub microscopul electronic, s-a descoperit o structura cristalina pe suprafata de sticla non-cristalina, care in mod normal este imposibila, dar era acolo si a ramas un mister. Singura posibilitate era ca obiectele misterioasesa fi fost cauza lor .

Petrozavodsk01

In 1978 probe de la Petrozavodsk au ajuns si la oamenii de stiinta din vestul Europei care au ajuns la aceleasi concluzii ca si colegii lor din URSS.

Intre 03.06 si 03.10, ofiterii de politie din capitala finlandeza Helsinki au raportat ca “, o minge stralucitoare de foc “, care a plutit deasupra aeroportului timp de 4 minute, iar apoi s-a mutat spre est. Acest lucru a fost, de asemenea, confirmat de radar si de lucratorii de la turnul de control al aeroportului Helsinki.

Cine a dat spectacol pe cer in 20 septembrie 1977 ?

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

 

Petrozavodsk024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.