eci de enoriasi au facut scandal in curtea unei biserici. A fost nevoie de prezenta politistilor si a jandarmilor

Dupa ce preotul din sat a fost suspendat de superiori, zeci de enoriasi au sarit sa-l apere. S-au facut luntre si punte ca nu cumva un alt parinte sa preia parohia lor. Marul discordiei a fost Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, spun localnicii.

Preot Ioan Ungureanu, parohul bisericii Schit-Oraseni: “Mitropolitul nostru a semnat niste documente prin care doreste sa faca o unire a religiilor, alte confesiuni fiind numite biserici si pentru ca sa trecem la a savarsi cununii mite. Noi am renuntat la pomenirea numelui lui. Mitropolia a trimis prin Protopopiat pe altcineva care sa il pomeneasca. Noi cheia de la biserica nu o dam.

Parintele a fost suspendat, vineri, din functie, insa enoriasii au facut front comun si nu i-au permis noului preot sa intre in biserica.
Enoriasa: “Adica dumneavoastra vreti sa spuneti ca ne impuneti un preot si noi trebuie sa-l respectam? Pai, noi nu-l vrem!”
Enoriasa: “Noi suntem cu parintele nostru care e venit aici din 2000. Ne-a facut biserica ca o floare. Nu vrem eretici si ecumenism! protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.