Extraterestri antici – ingeri sau extraterestri ?

Serialul Ancient Aliens rascoleste trecutul intr-un mod persuasiv aducand tot felul de probe, unele cunoscute si neintelese iar altele mai noi, despre vizitatorii spatiali care au influentat candva viata pe Terra. Printre invitatii serialului este si un autor foarte cunoscut cititorilor de gen, cumva tatal paleoastronauticii, Erich Von Daniken. In cartile sale, autorul a dezvoltat diverse teorii despre existenta extraterestilor si despre influenta pe care acestia au avut-o de-a lungul existentei rasei umane. Expunerile sale logice schimba unghiul de vedere al cititorului, uneori obligandu-l sa mediteze si sa caute singur dovezi.

Intr-un articol aparut in Formula As este descrisa viata Sfantului Ioan Botezatorul, un personaj biblic foarte iubit si respectat de crestini. Povestea Lui in putine cuvinte suna cam asa : Preotul Zaharia se ruga tot timpul sa fie binecuvantat cu un copil. Din pacate anii treceau si Elisabeta nu reusea sa ii daruiasca un urmas. la un moment dat, cand cei doi erau trecuti de varsta tineretii, un Inger le vesteste ca Dumnezeu le-a ascultat ruga si vor primi in dar copilul mult asteptat. Ingrijorata de comentarile rautacioase ce ar fi putut aparea, Elisabeta isi ascunde sarcina timp de 5 luni. Evanghelistul Luca relateaza cum ingerul Gavriil o anunta pe fecioara Maria ca il va naste pe Iisus, dar si ca Elisabeta, rudenia ei, va zamisli un fiu caci este insarcinata in a sasea luna.

Din pacate Zaharia si Elisabeta nu se pot bucura pentru mult timp de mult doritul prunc, Ioan ramanand orfan de mic.

Copilul nu-si mai amintea chipul parintilor. Nu-i cunoscuse. Poate, foarte putin, pe cel al mamei. O femeie batrana, cu par alb ca neaua si fata luminoasa. Primele imagini erau cu el, cu tanarul care ii tinuse de urat in toata copilaria. Un chip diafan, aproape transparent, cu buze subtiri si privire adanca. Statea mereu inalauntrul pesterii, acolo unde isi incropise un soi de altar. De la el ascultase primele invataturi ale Scripturii. El ii vorbise prima data de Mesia si de menirea pe care o avea. Si tot cu el, tanarul acela in care se stransese toata rabdarea si blandetea din lume, avea sa faca primii pasi launtrici in rugaciune. Ioan nu-l vazuse niciodata mancand sau sau dormind, si nici savarsind ceva omenesc. O data, doar o data, ca sa-l imbie, a luat si el o imbucatura din hrana aceea stranie, pe care i-o aducea in copilarie de doua ori pe zi, o data la rasarit si o data la apus. L-a iubit ca pe un parinte si adevarat este ca-i tinuse loc si de mama si de tata. Cu trecerea anilor, a vazut ca tanarul nu imbatraneste. Chipul ii era la fel ca in copilarie. Si faptul acesta l-a nedumerit. Il intrebase de ce, dar raspunsul a fost o tacere adanca.” Formula As

Cine sa fi fost oare acest Inger ? Nu pare sa fi fost o himera sau o fantezie, este extrem de real dar totusi diferit de noi, muritorii – nu mananca, nu imbatraneste, nu doarme.

Andrea-del-Sarto,-John-the-Baptist

Sa revenim insa la Erich von Daniken. In cartea lui, ” Istoria se insala! “, autorul relateaza despre o biblioteca imensa aflata in Ecuador. O retea de tuneluri ascunse ar duce catre acest depozit antic, in care ar exista tablite din metal gravate, statui de animale (chiar si elefanti), cristale, etc. Von Daniken scoate la lumina uluitoarea poveste a unui labirint subteran nedescoperit in Ecuador, despre care se spune ca ar adaposti o imensa biblioteca de panouri din aur. Autorul aduce dovezile care demonstreaza ca biblioteca metalica are legaturi nu doar cu Cartea lui Enoch, dar si cu mormonii, care au cautat-o decenii de-a randul, crezand ca ar contine istoria stramosilor lor.

Biserica mormona a inceput cu Joseph Smith, Jr., care s-a nascut pe 23 decembrie, 1805 in Sharon, Vermont, SUA. La varsta de zece ani, familia s-a mutat la Palmyra, New York si mai tarziu la Manchester. Cand era adolescent, a respins sectele din zilele sale. In 1820, dupa o lupta interioara de a se alatura, a pretins ca a avut o vedenie de la Dumnezeu care I-a spus sa respinga toate religiile pentru ca sunt gresite. Pe 21 septembrie 1823, dupa Smith, un inger numit Moroni l-a vizitat. Acesta i-a revelat despre existenta placutei aurie care detaliaza istoria locuitorilor din America de Nord si care contine “plinatatea evangheliei eterne”. Cu aceste tablete a fost un set de pietre numite Urim si Turim care au fost folosite in traducerea limbii de pe tablite, numita limba egipteana reformata. Smith era persoana aleasa sa ia tabletele si sa le traduca. I-a fost poruncit sa nu le ia imediat, ci sa se intoarca acolo unde le-a gasit, in fiecare an, pana cand e gata sa le ia. Timpul a venit pe 22 septembrie 1827, cand a mers la locul respectiv si a auzit instructiunile ingerului de a le pastra numai in grija sa pana la timpul in care ingerul le va cere inapoi.” sursa

Von Daniken face niste legaturi destul de logice, intre tablitele mormone si marea biblioteca ascunsa in Ecuador.

In drumul lor dinspre America de Sud spre America de Nord, stramosii mormonilor de azi au construit multe temple. Afirmatia este scrisa in Cartea lui Mormon. Chiar si temple ” dupa felul templului lui Solomon”. Unul dintre aceste sisteme de neinteles se afla la latitudine mare, in muntii Anzi, Peru – Templul Chavin de Huantar.

Chavin de Huantar2

Nici un arheolog nu are idee cine a construit acest impresionant complex de temple, la o altitudine de 3180 metri deasupra nivelului marii, asa ca se vorbeste cu respect despre o “cultura Chavin”. Pana si datarea constructiilor este incerta. […]

Chavin de Huantar

In Chavin de Huantar exista multe coloane inexplicabile si fantastice cu zeitati zburatoare. […] Blocul este taiat in diorita, un tip de roca vulcanica, avand o inaltime de 1.75 metri si o grosime de 17 centimetri. Arheologii speculeaza ca ar fi un zeu “jaguar”, “zei serpi sau feline”, “sceptre, monstri, masti”, sau chiar ” imaginea suprema a incarnarii a dumnezeirii, zeul creatiei Viracocha”.

Stela Raimondi1

Wolfgang Volkrodt, inginer de clasa inalta, este singura persoana care are o abordare diferita. El a analizat in detaliu Stela Raimondi si a fost in masura sa demonstreze ca reliefurile sunt de fapt ” un desen tehnic extrem de precis si simetric”. Aceasta prezinta perfect structura unui motor cu aburi” […]( Istoria se insala!)

Raimondi Stela

Cine sa fi fost oare ingerul Moroni ? (Autorul afirma ca stie destul de bine istoria acestei religii, avand cativa prieteni de religie mormona).

Enoh era fiul lui Jared nascut din Malalel, el insusi fiul lui Kainan, al carui tata era Enos, iar bunic – Seth si strabunic – Adam.

Dupa ce Joseph Smith a tradus cele 24 de placi, cunoscute sub numele de Cartile lui Ether si Nephi, îngerul Moroni le-a dus într-un loc sigur pentru generatiile viitoare. Azi, Cartea lui Mormon, editata de Biserica lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma, se bazeaza pe traducerile acelor misterioase placi. Unsprezece martori au confirmat ca au vazut misterioasele placi, care spun povestea poporului Jared. Jareditii au fost un popor care a trait în epoca Turnului Babel si au fost crescuti de Dumnezeu.” Sursa

joseph-smith-moroni

Conform scrierilor care compun canonul, doi oameni nu si-au sfarsit viata pe Pamant: Enoh si Ilie. Cat de multe stim despre ultimul si cat de putine despre primul! Aceasta in masura in care avem de-a face cu tatal celui mai longeviv om – Matusalem – si strabunicul enigmaticului Noe, cel ai carui urmasi suntem toti.

A vorbit Enoh cu Dumnezeu? Biblia spune ca nu poti ramane viu , vazandu-l pe Dumnezeu iar Enoh: “Eu am putut vorbi si discuta cu Sfantul si Atotputernicul, Domnul acestei lumi.” sursa

enoh

 

Unul dintre cele mai enigmatice manuscrise descoperite la Marea Moarta este Cartea lui Enoh, text considerat apocrif de catre autoritatile bisericesti. În urma unor îndelungate controverse, cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceasta a fost „cartea de capatâi” a lui Iisus si ca El o stia pe de rost, ceea ce explica numarul mare de pasaje din Cartea lui Enoh citate în Evanghelii.

Însa descoperirea manuscriselor din cea de-a patra caverna de la Qumran a permis stabilirea în mod stiintific a faptului ca textele lui Enoh disponibile la ora actuala sunt anterioare cu cel putin 200 de ani nasterii lui Iisus.

Cartea lui Enoh, lucrare apocrifa, reprezinta totodata una dintre cele mai vechi si mai importante surse ale traditiei crestine în ceea ce priveste descrierea îngerilor. Exceptional de moderne, cu implicatii deosebit de importante datorita vechimii lor, dialogurile lui Enoh cu Dumnezeu si cu Îngerii (Uriel, Gabriel, Mihail si Rafael) reprezinta un document de importanta capitala, care merita sa fie citit de cât mai multi oameni.

În 1773 exploratorul scotian James Bruce a gasit, într-o veche manastire din Abisinia (Etiopia), câteva copii intacte ale Cartii lui Enoh. Si, ca si cum toate Cartile lui Enoh s-ar fi înteles între ele, în 1887, sapaturile arheologice franceze realizate în situl egiptean de la Akhmin au dus la descoperirea unei copii a Cartii lui Enoh în versiune greaca.

În ceea ce-l priveste pe Enoh, traditia spirituala afirma ca a fost un mare initiat care a trebuit sa realizeze legatura între cer si pamânt. El si-a asumat sarcina dificila a învatarii si ghidarii oamenilor, aplanând conflicte si îndemnând mereu la bine si la progres. El era numit „Pacificatorul”, fiind o fiinta umana foarte evoluata spiritual. Acesta a fost probabil motivul pentru care Enoh „a fost luat în ceruri”, unde a primit initieri si revelatii secrete. sursa

Erich Von Daniken detaliaza invataturile primite de Enoh, lansand ideea ca ingerii erau de fapt extraterestri veniti sa ajute la evolutia omului. Privite din acest unghi, multe texte biblice devin mai clare, mai usor de inteles.

Exista suficiente dovezi pe Pamant ca exploratori spatiali au fost candva aici, au invatat oamenii cum sa isi croiasca viata, etc.

Invataturile lasate de Hristos au fost si sunt extrem de clare, indiferent de teoriile extraterestre. El a fost exemplul Viu, a facut EL intai, ce ar trebui sa facem noi. Ne-a invatat sa fim buni, intelegatori, rabdatori, intelepti, sa ne ajutam intre noi, etc.

De remarcat este faptul ca toate scrierile antice vorbesc despre extraterestri buni si rai, mai bine spus unii cu o conduita morala ireprosabila, blanzi, simpli, etc si despre altii razvratiti. Avem liberul arbitru sa alegem a cui Cale vrem sa o urmam.

 

Vezi si Istoria ascunsa a rasei umane

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.