Frunze verzi de leustean si de telina

În bucataria traditionala româneasca, leusteanul este indispensabil în timpul primaverii. Fie ca este vorba de delicioasele ciorbe de post, al caror gust sporeste prin frunzele aromate ale leusteanului, sau de bucatele de Paste, unde leusteanul e salvator, deoarece contraca­rea­za toxicitatea ridicata a carnii de miel, acest zarzavat este nelipsit. Apoi, este imposibil sa nu îl remarci în gra­dina, datorita staturii sale impozante, dar si a ver­de­lui usor albastrui al frunzelor sale lucioase, ca sa nu mai vorbim de aroma lui inconfundabila. În popor, era cu­noscut deopotriva ca aliment, dar si ca planta magica, fiind creditat cu puteri extraordinare, de alungare a spi­ritelor rele.

Nu exista talisman mai puternic împotriva zburatorilor, ielelor si a altor amenintari de din­colo, de­cât combinatia dintre leus­­tean si iarba creata (un soi de menta de gradina). Din punct de vedere stiintific, prin­ci­piile active pe care le contine au o pu­ternica actiune tera­peutica asupra apa­ratului respirator, a aparatului reno-urinar, asupra sistemului endocrin si a celui imu­nitar. Este un excelent remediu pentru pre­ve­nirea boli­lor, atunci când este consumat sistematic, putând de­veni, la nevoie, când este dozat corespun­zator, si un remediu eficient într-o multitudine de boli. formula As

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.