Implantarea cipurilor în creier, mai aproape decât am fi crezut

De mai bine de un deceniu, cercetatorii de la Wake Forest University au observat atent hipocampul (parte din creier vitala pentru formarea amintirilor pe termen lung). Ei sunt de parere ca au reusit sa descopere modul în care sunt formate amintirile, lucru care le va permite sa realizeze un implant ce le poate veni în ajutor indivizilor cu leziuni cerebrale localizate, celor care au suferit atacuri cerebrale sau care sunt victime ale tulburarii Alzheimer.

Pâna acum, cercetatorii au realizat deja experimente pe creieri de sobolani si maimute, demonstrând ca mesajele creierului pot fi reproduse prin semnale electrice provenite de la un cip de silicon.

Oamenii de stiinta admit faptul ca va fi nevoie de dezvoltarea unui dispozitiv special, dar ei sunt încrezatori având în vedere faptul ca exista deja implanturi cerebrale, precum cele cu electrozi folosite la subiecti umani pentru tratarea epilepsiei.

Echipa de specialisti se declara încântate de descoperirile realizate pâna acum si cred ca un dispozitiv care ar putea reproduce procesele de memorare va putea fi pus la dispozitia pacientilor în urmatorii 5-10 ani. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.