Istoria interzisa – misterioasele piramide din China

Se pare ca civilizatiile antice aveau o pasiune – sa construiasca piramide. Constructii de forma piramidala au fost descoperite pe toate continentele, cele mai cunoscute fiind insa cele din Mexic si Egipt. In 2006 au fost gasite cinci piramide foarte mari si in Bosnia si Hertegovina.

Astfel de constructii mai sunt in Franta, Italia, Spania, Croatia, Slovenia, Serbia si Grecia dar si in indepartata Asia. Se pare ca in China sunt peste 300 de piramide inca neexplorate.

piramida china

Piramidele din China sunt monumente antice despre care se crede ca sunt construite de cativa imparati timpurii ai Chinei. Circa 38 de piramide se afla la 25-35 km nord-vest de Xi’an, pe campiile Qin Chuan din Provincia Shaanxi. Ele nu prea sunt cunoscute în lume deoarece autoritatile comuniste din aceasta tara le tin ascunse de ochii occidentalilor. Ele au varful plat si, prin urmare, sunt mai asemanatoare ca forma cu piramidele de la Teotihuacan aflate la nord-est de Ciudad de Mexico decat cu piramidele din Giza, Egipt.

egipt

 “Primele mentiuni despre Piramida Alba au aparut in Occident in anii ’40, atunci cand pilotul britanic James Gausmann a relatat prezenta probabila a acesteia langa orasul Xi’an. Accesul arheologilor occidentali a fost insa restrictionat pentru o mare parte de timp, dar atunci cand restrictiile au fost ridicate, acestia au scos la iveala numeroase monumente antice. Marea Piramida Alba nu se afla insa printre ele iar arheologii incepeau deja sa se gandeasca la un mit fara acoperire reala.

 Cercetatorul rus, Maxim Yakovenco, a reusit insa sa identifice piramida care se aflase de-a lungul anilor chiar sub ochii specialistilor. Este vorba de Muntele Liangshan, aflat la circa 80 de kilometri de orasul Xi’an. In aparenta, Marea Piramida Alba chiar seamana cu un munte, doar un ochi experimentat putand face diferenta dintre o forma naturala de relief si una creata de mana omului.” sursa

Gaussman povestea ca din cauza unor defectiuni tehnice la avion a fost nevoit sa micsoreze altitudinea si in fata ochilor a privit uluit la imagine ca de basm – o piramida alba. El credea ca suprafata constructiei ar fi fost facuta din metal sau o piatra alba. A fost uimit de marimea cladirii dar nu a putut ateriza.

piramida china3

 In 1912, doi agenti de turism – Fred Meyer Schroder si Oscar Maman au povestit ca au vazut o constructie uriasa de aproximativ 1000 de metri inaltime si cu baza de circa 1.500 metri, intr-o zona din China. Laturile cladirii erau orientate catre cele 4 puncte cardinale. Schroeder ar fi spus ca fiecare latura a piramidei avea alta culoare – negru spre nord, rosu la sud, albastru spre est si o nuanta de alb la vest. Deasupra era acoperita cu argila. Partea de vest era acoperite cu blocuri masive de piatra in nuante de alb si gri, care stralucind in lumina soarelui i-au dat si numele de Piramida Alba.

china2

Marea Piramida din Gizeh a fost cea mai inalta constructie din lume mai mult de 43 de secole, pana in secolul al XIX-lea in 1889 cand a fost construit Turnul Eiffel. Avea, la început, 146 m (azi 138 m) inaltime, latura de 227 m si cuprinde 2.521.000 m cubi de piatra. Fetele piramidei erau placate cu placi slefuite din granit. A fost construita de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, in jurul anului 2.560 i.e.n. pentru a servi drept mormant acestuia.(wikipedia)

 Comparata cu Piramida lui Keops, cea din China este uriasa.

piramida china4

 In 28 martie 1947, ziarul New York Times anunta descoperirea piramidei din China. Cateva zile mai tarziu a dat publicitatii o fotografie despre care sustineau ca a fost facuta de pilotii americani.

piramida china 1947

 In 1978 cercetatorul Bruce L. Cathie a incercat sa clarifice misterul piramidei estimand ca marea constructie ar avea doar 450 de metri si baza de 500 metri. Unii specialisti spun ca fotografia realizata in 1947 ar fi un fals.

piramida china5

 “Pe o suprafata de numai 2000 de kilometri patrati exista cel putin 100 de piramide cu înaltimi cuprinse între 25 si 100 de metri. Din fotografiile luate de la mare distanta, s-a descoperit ca acest ansamblu are o asa-zisa piramida-mama. Este vorba de Marea Piramida Alba, cu o înaltime de aproximativ 300 de metri, deci de doua ori mai înalta decât Piramida lui Keops (care are 147 de metri)! Cercetatorii nu au putut afla nimic despre interiorul acestei uriase constructii, un adevarat record al antichitatii. Dar, spre deosebire de grupul de piramide de la Giseh (Egipt), care este “pazit” de Sfinx, Marea Piramida Alba este “supravegheata”, de la diverse distante, de statui ale unor împarati chinezi (probabil) si de herghelii de cai sculptati cu mare migala în piatra. Din pacate, piramidele mai mici au fost mult deteriorate de localnici, care le-au folosit de-a lungul timpului drept depozite de materiale de constructii.
Uluitoare este si coincidenta edificarii acestei piramide, durata în aceeasi perioada cu cele de pe platoul Giseh. Vechimea Marii Piramide Albe si a piramidei lui Keops este de aproximativ 5.000 de ani.”
sursa

china1

Tabloidul german “Bild” îl cita pe ufologul neamt Hartwig Hausdorf, care acuza secretomania pastrata în jurul unei înregistrari spectaculoase de 40 de minute filmate în timpul eclipsei de soare din iulie 2009, când un OZN si-ar fi facut aparitia deasupra Chinei. Hausdorf îsi exprima nemultumirea din postura celui care în 1994 a condus sapte expeditii în muntii Chinei, unde se spune ca ar fi circulat OZN-uri acum mii si mii de ani! El a scris chiar o carte despre cele peste o suta de piramide lasate în urma de extraterestrii pe teritoriul traversat de Marele Zid. Între ele – si “piramida alba” din provincia Qinghai, unde surse neoficiale pretind ca se lucreaza din primavara acestui an în mare secret si despre care localnicii afirma ca ar fi o straveche baza de lansare a navelor, folosita si abandonata de vizitatorii din spatiu.” sursa

piramida china01

Potrivit unei legende vechi chinezesti, cele peste o suta de piramide din zona centrala a Chinei sunt marturii ale vizitelor extraterestrilor pe Pamânt, lucru observat partial si de doi comercianti australieni care au traversat zona respectiva.

Când ei i-au întrebat despre acestea pe calugarii de la o manastire locala, au aflat ca formatiunile sunt foarte vechi, de peste 5.000 de ani. „Piramidele acestea sunt de pe vremea unor regi care domneau peste pamânturile acestea, însa ei nu erau pamânteni, ci apartineau altor lumi, erau descendentii fiilor Cerului, ce au venit pe aceasta planeta cu dragonii lor de metal”, le-au spus calugarii.sursa

china2b

Dupa 1990 s-au facut mai multe expeditii in China pentru a descoperi Marea Piramida Alba insa nu au gasit semne ale acestei misterioase structuri. In China nu exista piramide, ci doar monumente funerare ridicate in cinstea vechilor conducatori chinezi.

china

 Se estimeaza ca vechimea Piramidei Albe ar putea fi undeva intre anii 1.500-500 i.e.n, cand mai multe cronici relateaza despre dragoni care veneau din cer. Adeptii teoriei extraterestrilor antici considera ca dragonii erau un fel de aparate de zbor folosite de vizitatorii din spatiu.

dragon

 Multe dintre piramide au fost ascunse de ochii curiosi printr-un strat de iarba si arbusti care sa dea impresia unor “dealuri”. Nassim Haramein considera ca guvernul chinez nu vrea ca vesticii sa afle despre aceste constructii, deoarece in legendele piramidelor se vorbeste despre zei blonzi cu ochi albastri care le-au construit. Ar fi greu de crezut ca stramosii chinezilor aratau ca niste europeni, asa ca ar trebui sa accepte si ideea ca multe dintre descoperirile antice nu le apartin ci le-au primit de la zeii veniti din cer.

mumie

 “Testele ADN au demonstrat ca mumiile unui barbat, unui copil si a trei femei, apartin tribului Caledonilor, neam originar din centrul Scotiei. Misterul este cu atat mai mare cu cat mumiile au fost scoase la lumina, in 1978, in desertul Taklaman din regiunea Xinjiang din vestul Chinei (Taklaman se traduce in limba chineza prin “locul in care intri dar nu mai iesi niciodata”). Mumia barbatului, extrem de bine conservata, are parul roscat, obraji proeminenti, un nas lung si barba, nimic din ceea ce ar aminti de un asiatic. O alta mumie, descoperita in anii 80, la fel de bine prezervata, apartine unei femei care a trait in urma cu 4000 de ani, cu mai bine de 1000 de ani inaintea barbatului descoperit in acelasi desert. Aceasta mumie ne infatiseaza o femeie cu aspect european, cu ochi mari, par brun-roscat si numeroase desene faciale.” sursa

mumie2

 Mumia a fost descoperita in bazinul Tarim si are aproximativ 3.800 de ani vechime.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.