Misterioasele cercuri din lanuri

In ultimii ani presa a mediatizat un fenomen ciudat – desene sofisticate, simboluri ciudate, constructii geometrice complexe. Sunt renumitele Crop Circles sau cercurile din lanuri.

Parerile sunt impartite, unii spun ca aceste desene uriase s-ar datora unor anomalii magnetice, altii ca ar fi create cu ajutorul laserelor sau al microundelor, dar sunt multi care spun ca extraterestrii ar fi artizanii misteriosi.

cerc

Au existat multi teribilisti care au dovedit ca astfel de cercuri uriase pot fi construite relativ simplu, insa la un studiu atent se poate distinge falsul. Desenele misterioase sunt facute tot in lanuri de grau, porumb, rapita, etc insa plantele sunt impletite ciudat, nu culcate pur si simplu.

cerc5

Un cerc in lan a fost pentru prima data mentionat in Anglia, in 1678, intr-un manuscris, fiind numit “diavol secerator”. din Hartfordshire, infatisat intr-o gravura, construind o forma spiralata intr-un lan de ovaz. Textul spune ca diavolul a venit din cer sub forma unei lumini rosii si a taiat cercuri pe acel câmp de ovaz.

cerc0

Una dintre intrebarile care framanta mai ales oamenii de stiinta se refera la dilema daca este posibil ca aceste cercuri din lanuri sa fie facute de mana omului. Ceea ce trebuie mentionat este ca s-a constat ca in preajma acestor cercuri se inregistreaza un camp de energie electromagnetica, fara nici o sursa de radiatii existenta. Acest camp interfereaza cu telefoanele mobile si alta aparatura electronica, fiind semnalate chiar indicente la elicoperele care survolau aceste cercuri.” sursa

cerc3

În anul 2001 mai multe dosare secrete apartinând serviciilor secrete britanice MI5 au fost declasificate. Unele dosare contineau informatii cu privire la cercurile din culturile agricole ce s-au gasit în timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial, pe coasta de est a Marii Britaniei. Initial s-a crezut ca nazistii fac aceste cercuri din culturile agricole pentru a ghida avioanele germane. În urma unei anchete s-a demonstrat ca nu existau coduri secrete imprimate în aceste cercuri si ca nu au fost facute de mâna omului.

În anul 1997, pe 7 iunie un fotograf pilot survola zona în care se afla Stonehenge. Dupa ce a facut mai multe fotografii, pilotul a aterizat la un aeroport din zona pentru alimentarea cu carburant a aparatului de zbor. Dupa aproximativ 40 de minute, pilotul a decolat si s-a îndreptat iar spre zona pe care trebuia s-o fotografieze dar de data aceasta un desen imens i-a atras atentia. Chiar lânga Stonehenge aparuse ca prin minune un desen cu o forma ciudata care în urma cu 40 de minute nu se afla acolo. Acest model din lanul de grâu. În urma unor analize amanuntite s-a stabilit ca este imposibil ca omul sa execute un asemenea model, atât de complex, în mai putin de o ora.

Începând cu anul 2000 mai multi “desenatori de cercuri” au încercat sa-si faca planurile publice, publicând pe internet schitele dar si tehnicile pe care le folosesc atunci când executa anumite figuri în culturile agricole. Daca unele modele se pot recunoaste ca sunt facute de mâna omului, din cauza greselilor de executie, altele sunt imposibil de realizat indiferent de priceperea si talentul artistilor din lanurile de grâu sau porumb.” sursa

cerc maya

Cu greu ar putea anomaliile magnetice sau fenomele meteo sa creeze astfel de opere de arta, multe dintre ele avand legatura cu chimia si fizica. Exista martori care sustin ca inainte de aparitia cercurilor din lanuri, au fost vazute lumini ciudate plutind in zona dupa care au aparut si desenele. In unele cazuri au fost gasite insecte moarte langa “crop circles”, acestea nefiind strivite, ceea ce adanceste si mai mult misterul. Multi cred ca aceste desene sunt create de fiinte inteligente care doresc sa isi faca cunoscuta prezenta.

Avebury Stone Circle Wiltshire 01 08 2012 Wheat

Nu cu mult timp in urma un astfel de cerc a aparut in timpul unei furtuni. Este greu de crezut ca niste tineri pusi pe glume si-au gasit de creat cercuri in lanuri pe o astfel de vreme. Ar fi trebuit sa castige un premiu substantial pentru a realiza un desen atat de complex si perfect realizat.

cerc

Cam greu de crezut ca o furtuna tropicala poate face 409 cercuri intr-o noapte.(foto sus)

cercuri

Multe dintre “Crop circles” apar in apropiere de monumente antice, cu predilectie in sudul Angliei. Potrivit Wikipedia 26 de tari au raportat prezenta a peste 10.000 de cercuri suspecte, iar aproape 90% dintre acestea s-au regasit pe teritoriul Angliei.

cerc01

In 1974, Carl Sagan impreuna cu specialistii de la Arecibo (Radiotelescopul a fost construit in urma cu mai bine de 50 de ani si este opera lui William E. Gordon, profesor pe atunci la Universitatea Cornell. ) au trimis un mesaj in spatiu. Mai concret, au fost trimise 1679 de impulsuri in cod binar( 0 si 1) pe frecventa de 2380MHz. Mesajul continea informatii despre noi – in ce sistem solar este Terra, cum aratam, ce ADN avem, cu ce telescop se emit datele, etc.

4

Raspunsul la acest mesaj a sosit dupa 27 de ani intr-un lan, la aproximativ 200 de metri de Observatorul englez Chilbolton, Hampshire.

1

7

Mesajul primit a fost tot in cod binar dar cu mici diferente( suntem facuti din carbon si siliciu, avem ADN triplu, cap mare, trup mic, etc). Langa mesaj a aparut si imaginea negativa a unei fete umane.

6

In anul 2000, tot intr-un lan a aparut un desen despre care unii spun ca ar fi emitatorul extraterestrilor.

a1

Un alt desen aparut in lanuri reprezinta un “Grey” care tine un disc. Traducerea aproximativa a mesajului ar fi ” Feriti-va de cei ce aduc cadouri false si promisiuni mincinoase. Este multa durere, dar mai este timp. Ne opunem inselaciunii” La final apare un mesaj de inchidere ca un sunet de clopotel.

cerc7

Sa fie “Crop Circles” doar reprezentarea artistica a unor glumeti sau al unei civilizatii inteligente care incearca sa ne contacteze astfel ? Viitorul va raspunde cu siguranta unor astfel de intrebari.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.