KIC 8462852, care este cunocuta si cu numele de steaua lui Tabby, s-a estompat cu 1% în primii trei ani, apoi a scazut simtitor cu 2%, ramânând stabila pentru urmatoarele sase luni.

Cea mai controversata stea din galaxia noastra, KIC 8462852, este mult mai deosebita decât credeau expertii. Aceasta prezinta noi schimbari care nu au mai fost observate la nicio alta stea.

Anul trecut, a fost anuntat faptul ca obiectul îsi schimba rapid luminozitatea. Datorita fenomenului, unele persoane au speculat ca obiectul este înconjurat de o megastructura extraterestra. Noile observatii au demonstrat ca nu exista structuri extraterestre în jurul sau, însa misterul se adânceste în urma unor date istorice descoperite ce sugereaza ca steaua s-a estompat în mod inexplicabil cu 14% în decursul unui secol.

Cercetatorul Josh Simon si Ben Montet au utilizat obsevatiile realizate de telescopul spatial al NASA Kepler pentru a descoperi ca steaua KIC 8462852 s-a estompat în decursul celor patru ani în care a fost studiata. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.