Legendele apasilor

Putini sunt cei care sa nu fi auzit despre tribul apasilor cu razboinici plin de vitejie si conducatorul lor, Winnetou. Chiar daca relatarile lui Karl May sunt o fictiune, apasii au strabatut preria americane si au luptat pentru a-si pastra locurile de vanatoare si traditiile.

Conform unei legende din Arizona, la 100 de kilometri de Phoenix exista o mina de aur in care daca lovesti peretele incep sa cada pepite de aur.

apasi10

Astazi mina este cunoscuta si sub numele de “Mina olandeza”, datorita unor mineri care se banuia ca au venit in secolul XIX din Tarile de Jos. In realitate cei 2 lucratori erau germani.

Conform legendelor in mina exista relicve unice, printre care si un disc de aur care a cazut din Cer. Desi in 1983 a fost inchisa prospectarea minei, multi calatori vorbesc despre comorile ascunse in maruntaiele pamantului.

Jacob Waltz a lasat cateva indicii despre locul unde s-ar afla mina – de la mina mea se poate vedea traseul militar dar de la traseul militar nu se poate vedea locul minei. Razele soarelui care apune lumineaza intrarea in mina. Pe traseul catre mina mea exista o stanca si este situata intr-un canion.

apasi5r

Cautatorii de comori nu au reusit sa gaseasca locatia minei si multi si-au pierdut viata din cauza pericolelor ce ii pandesc pe vizitatori.

Relicvele cazute din Cer au adus multe necazuri apasilor care le-au ascuns departe de ochii curiosilor si au blestemat zona. Miguel Peralta si mostenitorii sai au facut numeroase expeditii in zona dar “blestemul i-a lovit”crunt. Multi si-au pierdut viata in conditii ciudate, prea tineri sau loviti de boli misterioase.

apasi11

In 1870 apasii l-au dus pe doctorul Abraham Thorn la mina. In semn de recunostinta pentru serviciile medicale pe care le-a oferit indienilor, Thorne a fost legat la ochi si dus sa ia cateva bucati de aur.

Thorne a vandut pepitele luate din mina pe o suma fabuloasa in acele timpuri – 9.000 de dolari.

pepita

Don Peralta a vandut mina unor germani insa trupul lui a fost gasit contorsionat, cu fata ingrozita si privind spre Cer iar in mana tinea o pepita de aur. Medicii au sugerat ca el a murit din cauza unui stop cardiac, ceva sau cineva ingrozindu-l pur si simplu.

apasi12

Dr. Thorne a revenit cu un grup de prieteni la mina, insa toti au fost ucisi de apasii care doreau sa pastreze secretul locului.

In 1879 un cuplu de nemti, Weiser si Waltz au luat o harta si au incercat sa descopere mina. Weiser a sfarsit ucis si scalpat iar Waltz ingrozit a concluzionat ca viata este mai pretioasa decat un pumn de aur. Desi a plecat de acolo destinul i-a fost potrivnic, s-a apucat de baut, petrecea noptile in baruri si aproape ca nu putea sa doarma. Casa i-a ars cu tot cu echipamente astfel incat legendele despre blestemul aurului au capatat noi dovezi.

apasi4

Mina a fost descoperita intamplator de 2 soldati tineri care au venit cu rucsacii incarcati cu pepite de aur si au povestit ca au gasit depozitul intr-o mina mare in forma de palnie, in apropiere de Pinnacle Rock.

Dupa cateva zile cei doi au fost gasiti morti si mutilati, iar apasii au acoperit mina cu pietre si bolovani, pentru a o feri de ochii curiosi ai strainilor. Waltz a murit in 1891, in chinuri groaznice si a dus cu el secretul minei olandeze.

apasi8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.