Plantele simt, vorbesc, ne stiu gandurile si sentimentele

Oare cum ar arata lumea fara flori ? Ne putem imagina asa ceva ? Multicolore, gratioase, simple sau buchet, parfumate sau numai decorative, florile sunt bijuteriile ce impodobesc mediul inconjurator. Se spune ca pe o femeie nu o poti atinge nici macar cu o floare, comparand sexul frumos cu delicatetea si sensibilitatea petalelor.

Un grup de cercetatori din Australia au descoperit ca plantele au memorie.

planta03

Studiile au aratat ca plantele sunt capabile de procese de gandire complexe, au abilitatea de a comunica intre ele, simt teama, fericire, bucurie si pot citi gandurile din mintile oamenilor.

plante

Printul Charles a spus odata ca a vorbit cu plantele si ele i-au raspuns. Chiar daca jurnalistii l-au ironizat, noile studii arata ca plantele sunt vii si au un sistem de comunicare propriu.

Deseori ne intrebam de ce in unele case exista flori spectaculoase si in alte locuinte florile sunt mici si nedezvoltate. Cei care iubesc plantele transmit energie, bucurie, sentimente complexe pe care florile le preiau si le ajuta sa se dezvolte armonios. Iubirea guverneaza natura si fiintele chiar daca putini dintre noi inteleg cu adevarat cuvantul iubire.

plante10

Dr. Monica Galiano care a condus echipa de studiu din Australia a luat mimoza ca planta de studiu. Impreuna cu ceilalti colegi au aruncat un ghiveci cu mimoza pentru a-i observa reactiile. Se stie ca este o planta sensibila care isi inchide frunzele in caz de pericol.

A fost aleasa o suprafata cu amortizare care sa nu ii faca rau plantei. Floarea a reactionat insa “si-a amintit” ca nu exista pericol si ca nu i se face rau.

mimoza

Oamenii de stiinta au realizat numeroase experimente pe diverse specii de plante, la intervale de timp diferite.

Uimitor a fost faptul ca florile si-au invatat repede lectia si nu au mai reactionat ca la inceput cand se credeau in pericol. Cum pot gandi oare daca nu au creier se intreaba cercetatorii?!?

plante9

In ciuda faptului ca nu au creier si sistem nervos, plantele ca si alte organisme vii ar putea transmite informatiile sub forma unor impulsuri electrice.

Cleve Baxter a descoperit in 1966 ca plantele inteleg cand stapanii le vorbesc.

plante02

El a efectuat experimente pe plante si a scris despre cercetari in cartea sa “viata secreta a plantelor”. A luat 3 frunze de dracaena si le-a conectat la un detector de minciuni si i-a spus asistentului sau sa calce in picioare una dintre plante. Detectorul a aratat ca plantelor le era frica de oameni.

Baxter a mers mai departe si a vrut sa vada daca plantele mai manifesta si alte reactii. Conform experientei anterioare, Backster stia ca o buna modalitate de a provoca o reactie puternica din partea unei persoane este aceea de a o ameninta.

Astfel s-a gandit sa puna plantele in cafea fierbinte, dar nu a obtinut nicio reactie. S-a gandit apoi sa arda frunzele care au fost conectate la poligraf. Numai gandindu-se la acest lucru, a aparut o curba pe hartia milimetrica. Cand a revenit, a mai vazut inca un varf aparut pe curba. Asa s-a observat ca plantele au fost capabile sa distinga adevaratele intentii de cele false.

Cartea autorilor demonstreaza ca plantele au legaturi stranse cu proprietarii lor, simtind chiar de la distanta intentiile acestora.” sursa

plante05

Un grup de oamenii de stiinta de la Universitatea din Tübingen a reusit sa descopera un receptor similar cu proteina vizuala – rodopsina – la nivelul retinei umane. Acest receptor este prezent în toate plantele. El este capabil sa absoarba (“sa vada”) lumina. Datorita prezentei proteinei planta se întoarce cu unghiul optim la soare.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din California la Los Angeles au descoperit ca plantele prin intermediul unor receptori specifici sunt capabile sa determina lungimea zilei si timpul optim de înflorire. Ele reactioneaza oportun la excedentul soarelui: o radiatiile ultravioleta periculoasa le impune sa reproduca în organism substantele de protectie solara. Este adevarat ca, acest lucru se refera într-o masura mai mica la plantele de casa, probabil, pentru ca la acestea imunitatea este scazuta.” sursa

planta04

Expertii japonezi în domeniul calculatoarelor au realizat un experiment original. Ei au înregistrat semnale electrice generate de diferite plante, le-au înscris în calculator si au tradus în limba sunetelor. În baza acestor înregistrari s-a nascut simfonia electronica care se interpreteaza într-un parc din Okinawa, un cântec original al plantatiilor verzi. Si acesta este ascultat nu numai de oamenii …

Experimente cu influenta muzicii asupra culturilor de legume au fost realizate de multe ori, si de fiecare data concluzia a fost aceeasi: ele asculta si reactioneaza. Si aleg melodia care este pe placul lor. În 1986, la concursul, organizat pentru tinerii cercetatori, a câstigat eleva germana Rizza Weber, care a propus mugurilor de fasole sa asculte muzica diferita si a recunoscut ca plantele prefera muzica clasica, nu sufera techno-rock si la auzul “Concertului Brandenburg” lui Bach „erau în al noualea cer”, astfel încât ele pur si simplu au fost sistematic private de aceasta simfonie pentru ca cresteau prea înalte.

În general, astfel de experimente sunt efectuate, în mod regulat, din anii 60. S-a stabilit ca producerea anumitor culturi poate fi sporita cu 60%. Pentru a face acest lucru, ele ar trebui sa asculta o muzica linistita, de preferinta clasica, dar nu mai mult de trei ore pe zi.” sursa

plante4

O reactie neasteptata, din partea unei plante, s-a evidentiat când o cercetatoare din Canada a asistat la experimentele de laborator ale lui Baxster. Experimentele acesteia, realizate în laboratorul din Canada, cuprindeau printre altele incinerarea si cântarirea plantelor deshidratate dupa efectuarea analizelor. Pentru plantele lui Cleve ea reprezenta un mare pericol si frica de a nu fi si ele distruse le-a facut sa se sperie atât de tare, încât au “lesinat”.

Astfel, ele în prezenta canadiencei nu au avut nici o reactie la experimentele supuse. Abia dupa aproape o ora de la plecarea cercetatoarei si-au revenit. Dupa aceasta întâmplare, s-a facut descoperirea ca plantele pot intra în stare de letargie sau pot fi chiar hipnotizate. Totusi, vegetalele se bucura mai mult sa traiasca într-o alta forma de viata decât sa putrezeasca. ” sursa

plante3

Alaturi de noi traieste, incepandu-si viata cu mult înaintea noastra, un popor imens si necunoscut, Plantele. Ele se bucura, sufera, sunt legate intre ele prin mii de fire nevazute si nestiute de noi.
Limbajul lor ne este strain, iar viata lor, de cele mai multe ori, o privim cu indiferenta.

plante04

Plantele nu numai ca pot citi gandurile oamenilor, ele au si abilitati telepatice de a transmite la distante mari.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

plante08

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.