Manastirea Mraconia

manastire MraconiaSfânta Manastire se afla pe soseaua Orsova-Moldova-Noua, în Valea Mracunei din apropierea comunei Ogradena Veche, acolo unde este situata o veche manastire, numita “Mracuna”.

Vechiul lacas “sta” ascuns într-un loc pitoresc în fata fostului drum Traian de pe malul sârbesc, unde se afla “tabula Traiana”.

În apropiere sunt “Cazanele”, cea mai frumoasa si fermecatoare portiune a Dunarii.

Construirea hidrocentralei de la Portile de Fier I a facut ca, în 1967, asezamântul sa fie demolat, ruinele sale fiind inundate, cu timpul, de ape.

manastire Mraconia1

manastire Mraconia2

 

 

 

 

 

 

În sedinta Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008 s-a aprobat transformarea manastirii Mraconia din manastire de calugari în manastire de calugarite.

manastire Mraconia3

manastire Mraconia4

 

 

 

 

 

 

La Mraconia se poate ajunge usor. Lacasul de cult se afla pe drumul ce leaga Orsova de Moldova Noua. În apropiere se afla si sculptura în stânca ce reprezinta chipul lui Decebal. Iar în zona sunt nenumarate pensiuni, unde cazarea pe noapte costa cel mult o suta de lei.
Realitatea

manastire Mraconia5

manastire Mraconia6

 

 

 

 

 

 

Preotul Cristian Tartea s-a ocupat, timp de 14 ani, de constructia lacasului de cult ridicat in amintirea Schitului Mracuna, demolat de comunisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.