Manastirea Prislop – Arsenie Boca – Crucea din padure – Galerie foto 2

Manastirea Prislop toamnaSituata la 13 km de Hateg, intr-un cadru natural deosebit, manastirea Prislop ( cunoscuta si sub numele de “Silvas”, dupa satul Silvasu de Sus ), este mentionata pentru prima data in documente in anul 1360. La 200 de metri de actuala biserica se afla locul numit “La Manastirea Batrana”, dovada existentei unei manastiri mai vechi, din lemn.

De aproape sapte secole, Manastirea Prislop reprezinta unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania. In decursul existentei sale de peste sase veacuri, manastirea a indeplinit un rol cultural semnificativ in viata romanilor transilvaneni.

Manastirea Prislop toamna2

Drumul prin padure

 

 

 

 

 

 Trimite Felicitari cu sfaturile parintelui Arsenie Boca

În cimitirul manastirii se odihneste parintele Arsenie Boca mutat catre Domnul la 28 noiembrie 1989.

Morminte PrislopArsenie Boca

 

 

 

 

 

Manastirea Prislop Arsenie Boca 2011 by Tfmvideo

Cu doi ani inainte sa moara, Arsenie Boca a marcat locul in care isi dorea sa fie inmormantat: manastirea Prislop. In data de 28 noiembrie 1989, Arsenie Boca a plecat la Dumnezeu. A fost adus la manastirea Prislop, unde a fost inmormantat in 4 decembrie, in locul pe care il alesese cu doi ani inainte.

Cruce pomCrucea de pe copac

 

 

 

 

 

 

A murit Parintele si ne-au sunat de la Sinaia maicile, sa mergem la înmormântare. Am stat noaptea în genunchi, lânga sicriu. La unu noaptea am simtit un miros de smirna care mi-a intrat prin nas, prin ochi, prin toate. M-am speriat, am întrebat pe o maica. „Aici s-a întâmplat ceva“, a zis. „Ti-a dat parintele binecuvântarea“. Noi n-am dormit un an si opt luni, pâna am ajuns la înmormântare la parintele. Din ceasul acela ne-am linistit. L-a dus, l-a înmormântat, si când sa traga pamânt pe sicriu, ieseau aburii ca de la un canal cu apa fierbinte: era smirna si tamâie. Toata lumea s-a umplut de smirna si tamâie. Si atunci parintele Daniil a zis: „Nu stiu daca stiti pe cine am înmormântat. Am avut un om care umbla prin vazduh si vorbea cu îngerii. Un om sfânt pe care l-am avut noi pe pamânt“.

Atunci toata lumea s-a mirat. Mi-a ramas în haina, un an de zile, mirosul de smirna si de tamâie. În dreptul mormântului, pe un copac mare, s-a format Sfanta Cruce, care arata tot puterea dumnealui si semne pe care sa le vada lumea si sa le înteleaga.

Sursa
Crucea din padureMorminte Prislop2

 

 

 

 

 

 Harta, oferte cazare, preturi gasiti pe Forum

Parintele Arsenie da marturie prin trairea sa duhovniceasca, prin nestramutata iubire pentru Hristos de însemnatatea misiunii cu care a fost încredintat.

ArsenieBoca Pe lânga preotul si slujitorul sfântului altar, în persoana lui putem zari si un adevarat marturisitor al Evangheliei, un profet al neamului si un luptator pentru apararea dreptei credintei.

Ca si dreptul din vechiul Testament, desi prigonit si întemnitat, parintele ne cheama pe toti cei din neamul „crestinesc si iubitor de Dumnezeu“ sa gustam din Lumina lui Hristos.

Nu impunea prin calitatile sale omenesti. Simteai la el ceva în plus. Nu puteai sa îl privesti în ochi. Aveai senzatia reala ca te cunoaste foarte bine. Ca îti stie si partile tale nevazute. Poate de aici si frica ce te cuprindea în apropierea lui. Nu folosea cuvinte dure, lipsea de la el o autoritate fabricata. Era firesc, spontan si nepamântesc.“

 

Marturie a unei minuni infaptuite la mormantul parintelui Arsenie Boca

Manastirea Prislop, Arsenie Boca, Ioan de la… by Tfmvideo

2 comments on “Manastirea Prislop – Arsenie Boca – Crucea din padure – Galerie foto 2

  1. Am fotografiat si m-am rugat la aceasta cruce deosebita de pe copacul Sfantului Arsenie, dar sa stiti ca mai este o cruce mai mica, similara, tot pe un copac, exact la inceputul drumului/cararii care duce la pestera sfantului Ioan de la Prislop.
    Dumnezeu sa binecuvanteze neamul romanesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.