Megalitii din Caucaz sugereaza ca inginerii preistorici comunicau pe toata planeta

Mii de monumente megalitice, a caror vechime este estimata dupa unii intre 10.000 si 20.000 ani, iar dupa altii intre “doar” 4.000 si 6.000 ani, sunt imprastiate pe ambii versanti ai muntilor Caucaz, intr-un perimetru delimitat de orasele Telencik, Tuapse, Novorosiisk si Soci.

Autoritatile sovietice de altadata nu le-au acordat prea multa atentie, considerandu-le bizare, iar autoritatile ruse abia acum incearca sa incurajeze cercetarile, privind ciudatele constructii. Nimic nu sugereaza vreo explicatie plauzibila despre cine le-a construit, in ce scop si mai ales cu ce mijloace.

rusia1

Ceea ce uluieste cercetatorii este faptul ca asemenea megaliti exista in multe locuri de pe diferite continente, desi ar fi greu de inchipuit ca oamenii acelor vremuri aveau mijloace de comunicare, ca sa afle unii de la altii ce s-a mai nascocit.

rusia3i

Constructiile din Caucaz nu sunt unice in lume. Dimpotriva, megaliti asemanatori ca forma si conceput constructiv mai exista in numeroase locuri: peninsula Iberica, Franta, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Germania, Danemarca, Suedia, Israel, Africa, India.

Pe intreaga planeta, au fost identificate zeci de mii de constructii asemanatoare, dar nicaieri in lume ele nu se gasesc intr-o concentratie atat de mare, ca in zona caucaziana. Pe o suprafara de 12.000 kmp se afla aproximativ 3.000 de “dolmene”, denumire data acestui tip de megaliti. Asta inseamna o constructie la fiecare 4 kmp. ziare

rusia2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.