Mistere in Rusia – cimitirul diavolului

Angara provine din „Angara superioara” care are cca. 350 de km lungime si izvoreste din Platoul Stanovoi (3073 m) de unde curge spre vest prin Republica buriata si se varsa printr-o delta larga mlastinoasa în partea nordica a lacului Baikal.

Prima observatie a fost facuta undeva la inceputul anilor ’30 cand fermierii au fost obligati sa-si mane turmele catre Bratsk. In timpul unei opriri 2 vaci s-au pierdut.

vaci

In drumul lor au descoperit o zona circulara de aproximativ 200-250 de metri, unde pamantul era parjolit. La o distanta de 20 de metri au descoperit cadavrele celor 2 vaci. Cainii au fugit latrand si in scurt timp au murit.

Langa satul Cova, Krasnoiasrk se afla o poiana numita “cimitirul diavolului”. Acolo raman trupuri de animale ce nu se degradeaza. Vegetatia este foarta rara, copacii sunt partial carbonizati, nu exista animale in apropiere iar oamenii sufera de o anxietate ciudata si dureri de cap. Se pare ca locul are legatura cu Tunguska.

vaci4

Localnicii stiau renumele acestui loc si il numeau “cimitirul diavolului”, fiind cunoscut inca din 1941. S. Kulyukina a lucrat ca medic sef in zona Angara. El a aflat ca vanatorii locali stiau de aceasta capcana a mortii in care picau animale si pasari. 73 de oameni au disparut in zona si doar 3 grupuri s-au intors din taiga. In 1991 o expeditie formata din ufologi din Vladivostok a avut insa succes. Avand locul de campare langa Deshembe au pornit chiar a doua zi la drum. Dupa cativa kilometri de mers au descoperit locul, sau mai bine spus un trunchi de copac, fara crengi si varf cu o figura taiata si o sageata.

1991

Acul busolei a inghetat aratand doar nordul, oamenii au inceput sa simta furnicaturi in coorp, unii s-au plans si de dureri de dinti. La toti s-a observat insa o crestere a entuziasmului. Spre seara radioul s-a oprit.

Potrivit lui Tomin “cimitirul diavolului” are legatura cu fenomenul Tungus, meteoritul care a explodat in Siberia in 1908. Deoarece foarte multe animale au murit localnicii au fost nevoiti sa mute cirezile de la Chemba Karamyshevo in alte zone. La sfarsitul anilor ’20 Semenchenko a observat ca pasarile moarte au fost pe marginea “cimitirului” si carnea lor avea o culoare violet ciudata.

Cu exceptia meteoritului Tungus nimic nu poate explica fenomenul. Viktor Zhuralev a emis ipoteza ca acolo se formeaza incendii subterane, in bazinul carbonifer. Monoxidul de carbon este incolor si inodor. insa are un efect toxic asupra organismelor vii.

Din pacate teoria nu explica defectarea aparatelor si de ce busolele arata nordul.

Cu greu se gasesc fonduri pentru cercetare asa ca mai avem de asteptat pana cand multe dintre enigmele actuale isi vor gasi raspunsuri.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Angara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.