Misterul piramidelor din Egipt – Descoperiri senzationale

Fascinante si impunatoare, misterioase si pline de legende, piramidele egiptene raman in continuare uimitoare. A curs multa cerneala si zeci de filme au ca subiect Egiptul si maretele Piramide de la Giza.

Arheologii care le studiaza intentioneaza sa uimeasca lumea in viitoarele luni cu descoperiri senzationale care vor surprinde lumea.

pyramids5

Oamenii de stiinta au indicii ca in apropiere de mormantul lui TutanKamon se afla un altul care apartine reginei Nefertiti. In lunile urmatoare ei vor scana zona cu radare ultraperformante pentru a se verifica teoria.

Cercetatorii egipteni vor si ei sa examineze in detaliu Marile Piramide, dupa ce au fost scanate de curand cu ajutorul satelitilor.

pyramids6

Arheologul britanic Nicholas Reeves a lansat teoria conform careia, in spatele peretului fals din partea de nord a mormantului lui Tutankamon s-ar afla cel al lui Neferiti.

Exista intradevar numeroase semne care indica prezenta unei camere in continuare mormantului renumitului faraon.

Tutankamon

Arheologii s-au decis sa continue sa examineze mormantul. S-au obtinut aprobarile necesare si in foarte scurt timp vor incepe sa studieze locul de odihna al lui Tutankamon cu aparate videocu termoviziune, radar performant, etc pentru a putea sa vada ce se afla dincolo.

Un grup de cercetatori japonezi se vor alatura echipei cu rolul de a studia piramidele ajutati de cele mai noi descoperiri tehnologice. Anul 2016 va fi proclamat ca Anul Piramidelor a spus ministrul Mamdouh al-Damato.

pyramids2

Nu doar la Giza se vor face scanari ale piramidelor ci si la Saqqara si Dahshur unde exista inca morminte insuficient studiate.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

pyramids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.