Parintele Porfirie despre Post

Nu mâncarea, nu traiul bun asigura sanatatea, ci viata sfânta, viata lui Hristos. Cunosc nevoitori ca posteau mult si nu au avut nici o boala. Nimeni nu
îmbolnavit din pricina postului. Mai mult îmbolnavesc cei ce se hranesc cu carnuri si oua sl lapte, decât cei cu un regim frugal. S-a observat asta.
Chiar si stiinta medicala spune asta acum. Postitorii postesc si nu patesc nimic; nu numai ca nu patesc, dar se si vindeca de boli. Insa, ca sa le faceti pe acestea, trebuie sa aveti credinta. Altfel va ia ameteala. Postul tine si de credinta. Nu va face rau postul, atunci când va digerati bine mâncarea. Nevoitorii transforma aerul în albumina si nu sunt afectati de post. Când aveti dragoste de cele dumnezeiesti, puteti posti cu multumire si toate sunt usoare; altfel par un munte. Cei
ce si-au daruit inima lui Hristos si spun rugaciunea cu iubire fierbinte au devenit stapâni si au biruit lacomia pântecelui si neînfrânarea.

Exista astazi multi oameni care nu pot posti nici macar zi, iar acum traiesc cu regim vegetarian nu din motive de credinta, ci pur si simplu pentru ca socotesc , le face bine la sanatate. Dar trebuie sa crezi ca nu vei pati nimic daca nu manânci carne. Bineînteles, atunci când omul este bolnav, nu-i un pacat sa manânce si mâncaruri care nu sunt de post, spre intârirea organismului.

Sarea este necesara organismului uman. Exista un zvon ca sarea ar face rau. Nu-i corect. Este un element necesar. Si chiar sunt unii care au mare nevoie de ea. Altii n-au nevoie, iar altora le face rau. Este o problema de structura a organismului. E nevoie de examen microbiologic. ( Ne vorbeste Parintele Porfirie)

porfirie 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.