Ploaie de meteoriti în Rusia: Exploziile violente au spart ferestrele caselor si au provocat raniti

Update

15 februarie, ora 9.22

Mai multi locuitori din zona muntilor Ural s-au panicat din cauza unor explozii petrecute in cer. Mai multi meteoriti au explodat provocand pagube si ranind oamenii. Obiecte ce pareau ca niste resturi de epava de avion au luminat cerul dar specialistii rusi au spus ca este vorba despre un fenomen natural rar  – ploaie de meteoriti. Cativa oficiali au spus pentru agentia Interfax ca de fapt a fost un singur meteorit ale carui resturi au explodat in atmosfera si nu exista pericol de radiatii. Mai multi locuitori din Yecaterinburg au vazut meteoritul cazand dar l-au confundat cu un avion. 

La Chelyabinsk a fost o evacuare partiala din cauza mai multor geamuri sparte si cateva avioane au fost trimise sa survoleze zona. Exploziile au avariat si cateva masini. Un fragment de meteorit a daramat un zid de la fabrica de zinc Chelyabinsk.

 

O ploaie de meteoriti a provocat vineri explozii violente în stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali si unor regiuni din centrul Rusiei, explozii al caror suflu a spart ferestrele unor imobile, scriu agentiile ruse citând autoritati si martori.

“A fost o ploaie de meteoriti, dar fara ca fragmente sa ajunga pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre în mai multe localitati”, a anuntat un purtator de cuvânt al filialei locale a Ministerului pentru Situatii de Urgenta pentru Intefax.

Ploaia de meteoriti a avariat numeroase cladiri, iar sistemul de comunicatii s-a oprit. Mai mult de atât, martorii au povestit ca exploziile au fost foarte puternice. Altii au spus ca au vazut obiecte în flacari în timp ce se îndreptau spre pamânt. Deflagratiile au spart geamurile mai multor imobile, iar numeroase persoane au fost ranite.

Rtv

Premierul Dmitri Medvedev, prezent la un forum economic desfasurat in Krasnoiarsk, si-a exprimat speranta ca pagubele nu sunt mari. “Sper sa nu existe consecinte grave si cred ca este o demonstratie a faptului ca nu numai economia este vulnerabila, ci intreaga planeta”, a spus Medvedev. ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.