Porfiri Ivanov – metoda vindecarii prin frig – II

Cei bolnavi trebuie sa elimine din minte ganduri despre boala si moarte. Trebuie sa gandesca pozitiv si sa isi doreasca sa devina sanatosi. Fii atent la altii, incearca sa ii ajuti pe cei care au nevoie. Trebuie sa te daruiesti cu bucurie din toata inima.

Metoda de calire a organismului dupa Porfiri Ivanov este ca oamenii sa inoate de 2 ori pe zi , dimineata si seara, in apa rece.

Porfiri Ivanov metoda

Daca nu exista in apropiere o sursa de apa ( bazin, lac, etc) atunci este necesara metoda “Ice Bucket Challenge” sau bai reci in cada de acasa. Timpul difera de la un om la altul, in functie de starea de sanatate. Inainte de baie sau dupa este necesar sa se umble descult prin zapada. Sunt suficiente la inceput 1-2 minute. Deasemeni este foarte bine ca pe timpul iernii oamenii sa respire adanc, prin gura. Porfiri Ivanov recomanda ca o zi pe saptamana sa nu se consume nimic ( Post negru ) si daca este posibil sa nu se bea nici apa. El recomanda si ca in Vinerea Mare dinaintea Pastelui sa se tina Post negru.

Porfiri Ivanov2

Sunt necesare apoi cateva minute de mers pe strada fara incaltaminte si respiratii adanci pentru ca mai apoi sa se manance normal. Sfaturile lui privind insanatosirea se bazeaza ca metoda lui poate fi urmata de oricine, treptat, fara excese la inceput si indiferent de capacitatea fizica a organismului. Sistemul lui este eficient pentru recuperarea celor ce au suferit atacuri de cord sau atacuri cerebrale. El a tratat astmul, diabetul, depresia, angina pectorala, hipo si hipertensiunea arteriala, ulcerul, cancerul in stadii incipiente, etc.

Porfiri Ivanov13

Metoda Porfiri Ivanov

1 – De doua ori pe zi baie in apa rece – rau, lac, cada,dus, etc.

2 – Inainte de baie sau dupa, stai cu picioarele goale pe pamant iar in perioada de iarna, 1-2 minute, prin zapada. Respira adanc pe gura si in minte doreste celor din jurul tau sanatate tuturor oamenilor.

3 – Nu bea si nu fuma.

4 – Incercati sa nu mancati si sa nu beti nimic de vineri pana duminica, timp de 18 – 20 de ore. Daca vi se pare greu tineti cel putin o zi.

5 – Duminica la ora 12, mergeti desculti prin iarba sau pe pamant. Respirati adanc pe gura si relaxati-va mintea cu ganduri bune. Dupa aceea puteti manca orice doriti.

6 – Natura va inconjoara cu iubire. Obisnuieste-te cu ea, nu esti singur si iti va reda sanatatea.

Porfiri Ivanov5

7 – Da buna ziua tuturor si in special celor varstnici. Doreste-le tuturor sanatate.

8 – Ajuta oamenii din jurul tau de cate ori poti, in special pe cei bolnavi, saraci, nedreptatiti. Fa-o cu bucurie. Raspunzi astfel nevoii sufletului tau.

9 – Nu te complace in ipocrizie, lene, frica, lacomie, mandrie, etc. Ai incredere in oameni si iubeste-i. Nu ii vorbi de rau si nu pastra in inima ta pareri urate despre ei.

10 – Elibereaza-ti mintea de boli, ganduri de moarte, etc. Aceasta va fi victoria ta!

11 – Gandurile nu sunt separate de starea de sanatate. Citeste aceste sfaturi dar cel mai important este sa le pui in practica.

12 – Povesteste celorlalti dar nu te lauda si nu te trufi. Fi smerit.

Porfiri Ivanov8

Dorind bunastare, caldura, satietate, etc. omul primeste numai rele – boala si moarte, era de parere Porfori Ivanov.

El ne implora sa ne regasim locul in natura, sa o iubim si sa o respectam pentru ca in acest fel sa ne insanatosim.

Porfiri Ivanov9

In 1933 un profesor a venit sa il caute pe Ivanov. Avea o umflatura la brat, metastaze in tot corpul si niciun fel de tratament nu functiuna.Porfiri a decis sa aplice metoda lui – bai reci in rau, il tinea in frig, etc. Dupa cateva zile barbatul a scapat de boala. Dupa vindecarea spontana de cancer, Porfiri a fost nevoit sa recunoasca darul pe care l-a primit, acela de a-i vindeca pe altii.

Prima persoana pe care a vindecat-o a fost o femeie paralizata.

Daca ne amintim de vietile pustnicilor si ale calugarilor, vom observa numeroase asemanari intre metoda lui Porfiri si cea isihasta. Post, rugaciune, simplitate, ganduri pozitive, acceptarea situatiilor ca pe niste “medicamente” pentru boli despre care nu stim, etc.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru scris.

Porfiri Ivanov16

One comment on “Porfiri Ivanov – metoda vindecarii prin frig – II

  1. A fost o încântare sa gasesc in română informații despre acest om numit Porfiri Ivanov. Aș vrea să citesc mai multe. Am inteles ca a scris multe cărți. Pot fi găsite pentru a fi citite? Va multumesc pentru timpul dedicat scrierii si documentării acestui material.imi doresc sa citesc mai mult despre el , D-na Zinaida Baranova care i-a fost discipol. Vreau sa învăț metodele lor. Cum pot fi găsite? Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.