PROTEST la UNIVERSITATE împotriva proiectului Rosia Montana: CIOCNIRI între protestatari si jandarmi

Oamenii protesteaza în zona fântânii si nu au intrat pe carosabil, dupa ce duminica noaptea au blocat un sens de pe Bulevardul Nicolae Balcescu, iar în noaptea urmatoare, Bulevardul Elisabeta, pe toata latimea.

Un cordon de jandarmi blocheaza accesul participantilor la protest pe strada, din care o banda este ocupata pentru desfasurarea unor lucrari.

Aproximativ o mie de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat luni dupa-amiaza, pentru a doua zi consecutiv, în zona fântânii de la Universitate, pentru a protesta fata de proiectul de exploatare miniera de la de la Rosia Montana, aprobat de Guvern saptamâna trecuta.

Ca si în prima zi de protest, manifestantii, printre care si copii, au afisat steaguri tricolore si bannere pe care scria “Jos sclavia”, “Rusine!”, “Mai, mai, draga Rovana/ Ia mâna de pe Rosia Montana”, “Ei, aur! Noi, cianura!”, “Nu faceti ketchup din Rosia Montana!”. Cele aproximativ 1.000 de persoane care au protestat au scandat “Jos Basescu!”, “Jos Ponta!”, “Ape curate, nu cianurate” si “PDL – USL aceeasi mizerie”.

realitatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.