Referendum in Grecia: 65% din populatie a votat. 53% au spus “NU”

Grecii si-au decis astazi soarta. Referendumul prin care populatia a fost chemata sa se pronunte pro sau contra masurilor de austeritate propuse de creditorii internationali ai Greciei s-a terminat. Urnele s-au inchis la orele 19.00.

Primele cifre oficiale sunt asteptate in jurul orei 19.30, estimarile aratand un scor foarte strans intre taberele celor care au raspuns cu “da” sau “nu” la referendum. Pentru moment, cei din tabara celor care au raspuns la referendum cu “nu” sunt anuntati castigatori, conform sondajelor realizate la iesirea de la vot.

Un sondaj realizat telefonic arata ca 53% dintre cei care s-au rezentat la urne au votat “NU”, impotriva masurilor de austeritate cerute de creditorii internationali. Se pare ca 65% dintre grecii cu drept de vot s-au prezentat la urne, ceea ce este suficient pentru validarea referendumului.

Pentru a preintampina ciocniri violente, guvernul a mobilizat armata in strada dupa referendum. In plus, circa 2.000 de politistii vor fi postati in fata bancilor. ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.