Istoria ascunsa – misterele Siberiei

Departe de lumea civilizata, in extremul orient rus timpul parca a ramas pe loc. Munti falnici si ape limpezi poarta pe umeri legendele triburilor nomade si feresc de ochii curiosilor maruntaiele pamantului.

Despre Siberia si misterele ce o inconjoara am mai scris si uneori zona uitata de lume revine in centrul atentiei pentru a ne aminti ca exista.

siberia5

Multa cerneala a curs si internautii au incins computerele dandu-si cu parerea despre misterioasele cratere aparute in peninsula Yamal. Nici astazi nu exista explicatii plauzibile desi cercetatorii nu stau si exploreaza in mod curent zona. Sa fie oare gazul subteran atat de minutios in formarea unor cratere aproape perfecte ?

siberia crater

Parca un tirbuson urias sau o bormasina gigant a vrut sa scotoceasca in maruntaiele Pamantului..

siberia crater1

Natura este mereu uimitoare dar poate oare sa faca astfel de cratere uriase peste noapte ?

siberia crater2

Poate unul dintre cele mai enigmatice zone de pe Terra se afla in regiunea Omsk. aici se afla un sanctuar antic cu o vechime de peste 300.000 de ani spun legendele locului.

Clarvazatori, radiestezisti, cu ansa sau pendul, oameni simpli, au incercat cu totii sa descopere ramasitele sanctuarului. Cineva a “vazut” cu ochii mintii o moschee deasupra vechiului sanctuar. A aratat apoi pe harta si a indicat existenta unui culoar subteran aflat intre 2 sate din zona.Se pare ca exista totusi 4 oameni care detin secretele tunelului subteran si tanara clarvazatoare nu avea de unde sa stie ca acolo se afla o moschee tatara…

Siberi1

In 1998 un grup de oameni a plecat in cautarea locului misterios. Au descoperit un sat care in traducere se numeste “emitatorul de lumina” si altul “fara de margini”.

In anii ’60 o echipa de cercetatori militari a disparut in aceasta zona. Se pare ca in apropiere de Lacul Shaitan exista o poarta intre 2 lumi.

Anual la Okunevo vin numeroase expeditii, curiosi, turisti, cercetatori. Exista si o teorie conform careia in apele lacului se ascunde un templu al divinitatii hinduse Hanuman, construit cu mii de ani in urma. Hanuman este mentionat in poemul epic Ramayana, el ajutandu-l pe Rama sa lupte cu fortele raului. Multi dintre cei care viziteaza zona spun ca Shaitan este un remediu pentru multe boli printre care ciroza si diverse tipuri de cancer. Apa scoasa din lac se pastreaza curata ani de zile.” mai mult

lac

Un geolog venit tocmai de la Moscova a observat ca Lacul Shaitan este situat la intersectia unor falii si impreuna cu alte 4 lacuri formeaza un triunghi isoscel.

21 iulie 1999 a fost momentul cand zeci de persoane au observat nori stralucitori asociat cu caderea meteoritilor si praful cosmic. Deseori apar fenomene plasmatice asociate cu observatii Ozn.

O femeie din grup a dorit sa faca fotografii cu o lumina stralucitoare la orizont si a inceput sa declanseze aleatoriu. Mental a primit un mesaj in care era anuntata ca nu va face mai mult de 3. 2 imagini unice in care apar obiecte misterioase sunt totce a obtinut din cavalcada de declansari.

omsk

Relatari despre fiinte din povesti care umbla printre ramuri, transformari din pasari in creaturi umanoide abunda la cei ce viziteaza zona.

In 1993 un grup de curiosi a ajuns pe malul Lacului Shaitan. Au gasit crini albi si au rupt flori facand buchete.Aproape imediat apa lacului a inceput sa creasca cu aproape jumatate de metru dupa care s-a retras.

Tatal unui seful unui centru cultural regional a venit speriat intr-o seara dupa ce vazuse o invazie de.. sirene. Barbatul era terorizat si nimeni nu si-a putut explicat ce a vazut.

Inarmata cu un aparat Geiger o inginera moscovita a descoperit explozii inexplicabile de radiatii. Satul unde a facut masuratori este situat la 14 kilometri de Lacul Shaitan si 10 kilometri de Okunevo.

zane1

In zona de fracturare a scoartei sunt amplasate biserici , temple, manastiri si sanctuare vechi.

Lipsa de fonduri este principala problema a cercetatorilor care vor sa exploreze zona.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

siberia4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.