Rugaciunea este un laser al gandirii

Dincolo de functia ei reli­gi­oasa, spi­rituala, noi inter­pretam rugaciunea ca fiind un laser al gân­dirii, indiferent de modul în care credinciosul îsi reprezinta în minte Divini­ta­tea, de apartenenta la o religie sau alta. Mai exact, notiu­nea de laser o utilizam în sensul con­­centrarii atentiei într-o sin­gura directie, prin am­pli­ficarea energiei numita spirit, cu efecte ce pot fi con­siderate de-a dreptul mira­cu­loase.
Terapiile realizate cu ajutorul rugaciunii pot fi denumite, într-o acceptiune mai lar­ga, sacroterapie sau spiritoterapie si pot duce la ame­lio­rarea sau chiar vin­decarea unor maladii. Aceste terapii se aseamana cu psihoterapiile, cu gândirea pozitiva – acceptate deja de psihologia oficiala ca fiind în masura sa schim­­be, în anumite situatii, realitatea obiectiva. Pu­terea rugaciunii – bine facuta, nu for­mala, nu mi­mata – a fost relevata ca având rezultate miraculoase de Alexis Carell, celebrul om de stiinta, lau­reat al Pre­miului Nobel.

În momentul rugaciunii, concentrarea spre a in­tra în comuniune cu Dumnezeu trebuie sa fie ma­xi­ma. Nu e suficienta împreunarea mâinilor si re­ci­tarea unei rugaciuni. Cel mai important este ca gândurile sa fie canalizate spre o sin­gura di­rec­tie, spre Cel de Sus. Primul efect pozitiv al ruga­ciu­nii este înla­tura­rea aproa­pe in­stantanee a senza­tiei de anxie­tate, de tea­ma, de depresie – fac­tori ce influ­en­teaza, de altfel, com­portamen­tul uman si gra­besc evolutia bolilor. În final, se înregistreaza o accelerare cu totul aparte a proce­sului de vin­decare. Formula As

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.