Secretele samanilor

Despre Profetiile samanilor siberieni am scris un articol cu ceva timp in urma iar acum mi-am propus sa patrundem in lumea misterioasa a vrajitorilor din Siberia.

La mijlocul secolului XIX un celebru etnograf siberian a bizitat locurile unde au trait candva triburile Tuva. Potrivit legendelor acolo exista o pestera protejata de un cristal urias unde sta ascunsa o carte accesibila doar samanilor.

munte

Odata la 12 ani samanii mergeau la pestera si intr-un ritual specific accedeau intr-o treapta superioara capatand puteri sporite.

Timp de 12 zile 12 duhuri bune si rele testau gandurile samanului si daca era curat primea binecuvantarea. In cartea din pestera, samanul putea citi destinul fiecarui om de pe Terra si tot acolo gasea evenimentele trecute si viitoare.

saman4

Legendele despre aceste suluri scrise pentru samani sunt cunoscute de mult timp si se pare ca inclusiv renumit Ginghis Han a fost interesat de aceste insemnari.

Sangerosul conducator a executat mai multi samani deoarece nu i-au aratat pestera secreta.

SE pare ca numai 4 samani aveau acces la carte.

saman1

Unii samani au vazut cartea dar un legamant sacru le-a interzis sa vorbeasca despre ea.

Cei ce au vazut manuscrisul spun ca este frumos legata si este infasurata cu panglica de matase.

Oamenii obisnuiti nu pot citi cartea deoarece a fost scrisa in limba sacra a zeilor. Se spune ca cei ce reusesc sa descifreze scrisul primesc binecuvantarea unei puteri superioare si capata forte magice si chiar nemurirea.

saman6

In asfara de cartea misterioasa se pare ca tot acolo exista si un alt artefact – o femeie din aur. Unii sustin ca statueta este de fapt o o statuie a zeitei romane Juno.

Juno

Localnicii sunt de parere ca idolul de aur le-a fost daruit de spiritele focului.

Unele legende din tarile nordice vorbesc despre un dragon de aur care a plecat sa nasca atunci cand padurile si raurile au fost inghitite de gheata. Acel copil s-a transformat in idolul de aur.

In 1552 artefactul de aur a fost adus la o sarbatoare samanica insa atunci cand au aflat cazacii si au patruns in sat nu au mai gasit nimic.

saman8

 

In 1946 au fost trimisi cativa oameni in apropiere de Krasnoyarsk dar vremea s-a inrautatit brusc, a inceput sa ninga si anchetatorii s-au ratacit.

Artefactele au fost mutate si un singur saman batran ii mai stie locul. Tot samanii siberieni sunt de parere ca portile lumii se afla la granita dintre Mongolia si Altai. Acolo exista o pestera ascunsa care se deschide numai la anumite incantatii.

saman2

Potrivit unei legende turcesti acolo se afla un oras pierdut almortilor iar sufletele nelinistite sunt pazite de dragoni.

Batranii satelor din Altai isi amintesc de un tanar saman care inainte de un razboi a plecat sa viziteze spiritele. Cand a revenit le-a povestit satenilor ca a fost intr-o lume unde exista multa durere, lacrimi si suferinta. Desi a venit doar cateva zile mai tarziu samanul era imbatranit.

saman13

Afectat de ceea ce vazuse samanul s-a retras departe in munti, devenind pustnic. Inainte sa moara el si-a chemat un discipol tanar caruia i-a impartasit secretele sale.

Locurile frecentate de samani sunt mistice si povestile localnicilor sunt dramatice.

saman11

Un inginer din Irkutsk nu s-a gandit ca familia lui va avea de suferit ingrozitor. Fratele sau mai mic a plecat in 1999 intr-o vacanta pe malul lacului Selenka, aflat sus pe munte. Tanarul avea 30 de ani era perfect sanatos si plin de energie. Dupa numai cateva saptamani era cocosat, grizonat, lipsit de putere si cu o tumoare maligna care avansa rapid.

El a relatat ca a avut o altercatie cu un localnic din munti care a promis sa se razbune.

In timp ce facea plaja la malul lacului a observat un calaret care avea o barba neagra si stufoasa si era imbracat in costum traditional negru cu aplicatii din aur.

In mana avea un fel de ceasca de lut. Calaretul s-a apropiat de tanar, a rostit cateva cuvinte si i-a aruncat in fata un lichid dupa care a disparut. Tanarul a inceput sa se simta rau si dupa zece zile de la intalnirea nefasta a murit.

saman5

Lacun an dupa moartea fratelui sau, inginerul a plecat in Siberia. Intamplator s-a intalnir cu diverse persoane care au studiat capacitatile paranormale ale samanilor siberieni.

A aflat astfel ca exiusta samani care pot ucide doar spunand cateva cuvinte. Ei exista in indepartatul Orient si zona Siberiei.Moartea Tarului Petru I s-ar datora unui blestem aruncat de un saman siberian. In perioada sovietica a fost interzisa studierea practicilor samanice care erau de parere ca uciderea se datora unor substante radioactive sau oravuri, nicidecum unor vorbe.

saman12

In jurul anilor ’70 un tanar cercetator din Novosibirsk a studiat efectul cuvintelor asupra sanatatii datorita mortii bunicului sau. El a facut zeci de experimente pe animale, plante si oameni. A adunat diverse incantatii samanice si dupa rostirea unor cuvinte plantele se ofileau. Cainii au dezvoltat imediat tumori maligne dupa care mureau. Textele mai slabe din punct de vedere samanic produceau tulburari ale sistemului imunitar si nervos, cauzand progresia bolilor cronice.

El a concluzionat ca puterea vrajilor consta in codificare unor cuvinte din text.

saman9

O forta distructiva similara poseda limbajul obscen actual folosit in numeroase familii. Copii aincaror parinti folosesc cuvinte urate nu se dezvolta armonios in timp si dezvolta boli psihice severe.

Serviciile secrete sovietice au fost interesate de studiile tanarului om de stiinta dar acesta nu a doarit sa colaboreze. El a fost fortat astfel sa renunte la cercetari pentru a nu avea probleme.

Samanii au insa cunostinte inaccesibile oamenilor obisnuiti care odata ajunse in lumea civilizata pot ucide … Sau poate este vorba de hipnoza sau autosugestie..!?

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

saman7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.