Sinkhole – bomba sau meteorit ?

Fenomenul “Sinkhole” pare sa ia amploare. In toata lumea au aparut mai ales in ultimii ani o serie de “gauri” ciudate, care in unele cazuri au inghitit case, masini, constructii de tot felul, etc.

Unul din cele mai mediatizate cazuri a fost “surparea ” unei intersectii in Guatemala. “In 2010 in Guatemala a aparut o gaura de 60 de metri adancime si cu un diametru de 30 de metri. O cladire cu trei etaje ar fi fost inghitita, iar un om a murit, potrivit locuitorilor dintr-un cartier nordic al capitalei Guatemala City, titra la vremea respectiva The Guardian.

Locuitorii cartierului sustin ca ploile abundente si deficientele sistemului de canalizare sunt de vina pentru aparitia gropi. O gaura asemanatoare a aparut si in 2007, in aceeasi zona, trei persoane pierzandu-si viata in urma scufundarii. sursa

guatemala2

Guatemala

Un alt caz foarte mediatizat si cu urmari extrem de grave s-a petrecut si in SUA, in 2013.

Una dintre explicatii ar fi aceea ca se petrece ceva cu scoarta planetei noastre. „Expertii” dau vina pentru aparitia acestor gauri înfricosatoare pe cauze cum ar fi alunecarea pamântului, solul acid, constructiile noi, conductele de apa care s-au spart si au slabit rezistenta pamântului, minele de carbune, folosire nechibzuita a solului, lungi perioade de seceta urmate de ploi abundente sau disparitia pânzei freatice de apa. Totusi, merita sa ne întrebam: înteleg acesti „experti” cu adevarat ceea ce se petrece de fapt cu crusta Pamântului? Cunosc ei care este cauza reala a aparitiei acestor gauri înfricosatoare în sol?

Jeffrey Bush2

Cu câteva zile în urma, Jeffrey Bush, un rezident american ce traia în Tampa, Florida, a murit fiind înghitit brusc de o gaura imensa ce a aparut deodata în pamânt. Gaura a absorbit o mare parte din casa, care a trebuit sa fie repede abandonata. Autoritatile admit faptul ca Jeffrey probabil nu va fi gasit niciodata. Acest gen de lucruri nu poate fi în niciun caz considerat ca „normal”. Daca incidentul din Florida ar fi fost unul izolat, atunci el nu ar fi îngrijorat prea mult; adevarul însa este ca în ultima perioada au început sa apara tot mai des astfel de gauri inexplicabile în pamânt, care înghit tot ceea ce se afla deasupra lor. Unele pareri avanseaza ipoteza ca aceasta ar putea fi un semn pentru faptul ca scoarta Pamântului sufera deja transformari majore.” sursa

Jeffrey Bush

De curand o alta gaura gigantica a aparut si in Siberia, Rusia. Anna Kurchatova de la Centrul de Cercetare Arctica este de parere ca imensul crater Yamal s-a format datorita unui amestec de apa, sare si gaze care au dus la o explozie subterana si este un rezultat al incalzirii globale.

yamal crater

Craterul urias a fost observat de o echipa de piloti care survaolau cu un elicopter terenurile petrolifere. in partea de jos a craterului este un rau subteran foarte mare. Peninsula Yamal se afla in NV Siberiei si acolo exista rezerve naturale de gaze, estimate la 55 bilioane de metri cubi.

Conform observatiei pilotilor uriasul crater este suficient de mare pentru a putea intra in interior cateva elicoptere Mi-8.

MI8

Asemanator ca si forma exterioara cu MI-4, elicopterul MI-8 era inclus în categoria elicopterelor reactive medii de transport si sprijin cu foc, destinat operarii în orice conditii meteo si, mai ales, la altitudini foarte mari, fiind recunoscut ca unul dintre putinele elicoptere ce pot ajunge pe Everest.
Constructiv, MI-8 era caracterizat de un rotor cu cinci pale de mari dimensiuni, un robust tren de aterizare triciclu fix, dotat cu amortizoare pe jambele principale, o grinda de coada lunga, ce se subtiaza spre capatul unde se afla dispus rotorul anticuplu tripala, si de cele doua trape ale compartimentului cargo, trape de mari dimensiuni, ce se deschid precum clestii unui crab (clamshell doors).” sursa

yamal2

Ceea ce este cu adevarat misterios este faptul ca solul din jurul craterului nu a fost aruncat in interior ci in afara si este de culoare mai inchisa ceea ce ii face pe specialisti sa creada ca marginile craterului au fost supuse unor temperaturi foarte ridicate.

Sa fie “vinovat” un meteorit de aparitia craterului din peninsula Yamal ?

Referitor la meteoritul ce a produs numeroase pagube la Celiabinsk in anul 2013, Richard C. Hoagland, fost consilier NASA, si-a exprimat suspiciunea in legatura cu traiectoria ciudata a corpului ceresc. Meteoritul a “reusit” sa evite in mod miraculos lovirea satelitilor aflati in Spatiu iar pe Terra a produs pagube relativ mici fata de ce ar fi putut face. ( Vezi si Arma din Yakutia a salvat vineri Rusia ?)

Asteroidul 2012 DA14 a venit de la Polul Sud si s-a “strecurat” printre satelitii geostationari si de la sol, faraa face pagube. Un soldat in paza de Coasta a relatat ca a observat 2 flash-uri de tip nuclear si apoi dare foarte mari deasupra solului. El pretinde ca “cineva a tras in jos in ceva”. Se pare ca au fost trimise si 2 rachete de interceptare cu focoase nucleare care ar fi produs de fapt pagubele de la sol.

Asteroid 2012 DA14

Pilotii care au survolat craterul Yamal spun ca explozia ce a produs “gaura uriasa” ar fi fost ca de la o mica bomba atomica.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.