Teroristii de pe Aeroportul din Istanbul au venit din Rusia si alte state ex-sovietice

Autoritatile turce au anuntat ca au reusit sa identifice pe cei trei atacatori sinucigasi responsabili pentru sângerosul atentat de la Istanbul, acestia fiind din Rusia, Uzbekistan si Kârgâzstan, a declarat un oficial guvernamental turc, citat de Associated Press.

Efkan Ala, ministrul turc de Interne, a declarat ca în urma atentatului au murit 43 de persoane, inclusiv 19 cetateni straini. Alte 94 de persoane sunt în continuare internate în spital, scrie zf.ro.

Atacatorii au coborât din taxi în fata aeroportului, unde se afla primul filtru de securitate. Au fost observati, asa ca s-au împrastiat.

Unul a deschis focul si apoi s-a detonat. Celalalt a intrat în terminal. Se pot vedea ferestrele fisurate. Cel de-al treilea a coborât în parcare, unde oamenii asteptau o masina, si s-a detonat acolo.

Camerele de supraveghere au mai surprins si aceasta imagine. Un alt atacator, înarmat cu o mitraliera. Un singur terorist s-a aruncat în aer în fata aeroportului, iar ceilalti doi au profitat de panica creata si au intrat înauntru.

Turcia si aliatii sai sustin ca în spatele atacului înca nerevendicat se afla gruparea Stat Islamic. realitatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.