Tony Blair: Lupta definitorie pentru secolul XXI va fi cea împotriva extremismului religios

Fostul prim-ministru al Marii Britanii, Tony Blair, a realizat o scurta analiza a conflictelor contemporane, acesta considerând ca guvernele de pe mapamond trebuie sa fie preocupate de realizarea unei „strategii globale” care sa trateze marea problema a acelui tip de terorism fundamentat de învataturile religioase.

Extremismul religios este una marile surse ale conflictelor din prezent, lupta împotriva acestui fenomen fiind considerata de Blair drept lupta definitorie a secolului al XXI-lea, informeaza „The Telegraph”. Fostul lider al executivului de la Londra a facut referire la conflictele din lumea araba, amintind situatia Siriei si a Egiptului, precum si situatiile problematice din Nigeria sau Filipine.

Nu este nicio îndoiala ca cei care au comis violente în mod repetat, au facut acest lucru raportându-se la credinta lor si natura sectara a conflictului, un sectarism bazat pe religie. Nu exista nicio îndoiala asupra faptului ca acest fenomen este în crestere”, a subliniat fostul lider de la Londra.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.