Tratamentele cu namol de turba, extras din zona strandului cu apa termala aflat in statiunea Geoagiu Bai, au fost reluate

Namolul de turba din Geoagiu Bai este similar celui de la Techirghiol. Procedurile de impachetari cu namol s-au oprit in 1990 din cauza ca au fost solicitate foarte multe avize, pe care am reusit sa le obtinem, in timp. Namolul extras la Geoagiu Bai este foarte bun pentru sanatate, iar acum, dupa omologare, va putea fi folosit in procedurile de tratament din toate hotelurile si pensiunile care au baze de tratament”, a declarat primarul orasului Geoagiu, Ioan Valean.

Geoagiu1

Geoagiu

Acesta a explicat ca namolul, despre care se spune ca este elixirul tineretii, se extrage dintr-o zona apropiata strandului cu apa termala, dupa care se pregateste pentru a putea fi utilizat in procedurile de tratamente. Acestea vor consta in impachetari, bai la cada timp de zece minute sau proceduri de masaj.

“Dincolo de calitatile sale benefice pentru sanatate, folosirea namolului de turba din Geoagiu Bai va permite ca bazele de tratament din statiune sa-si diversifice serviciile oferite turistilor care se ingrijesc de sanatate”, a completat Valean.

Calitatile apelor termale de la Geoagiu Bai sunt cunoscute de acum 2.000 de ani, de pe vremea romanilor. ziare

Germisara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.