O echipa de cercetatori condusa de Yoichi Ochiai a folosit lasere, lentile si oglinzi pentru a crea holograme suspendate ce pot fi atinse.

Tehnologia implica posibilitatea trecerii hologramelor de la suprafete bidimensionale la lumea tridimensionala. Mai mult, având în vedere ca pot fi atinse, hologramele devin interactive: când atingi o inima, aceasta se rupe, iar când atingi o casuta, apare o bifa.

holo

holograma2

Aceste holograme au fost create cu ajutorul unui laser care emite flash-uri de lumina de lungimea unei femtosecunde (a mia bilioana parte dintr-o secunda). Laserul este orientat pe o regiune de molecule de aer, oferindu-le suficienta energie pentru ionizarea care emite lumina. Aceasta concentratie mixta de particule încarcate pozitiv si negativ se numeste plasma. Când pielea umana intra în contact cu plasma, simte holograma datorita vibratiilor moleculelor de aer energizate. Ochiais spune ca este o senzatie similara cu cea a atingerii unui smirghel, în timp ce alti cercetatorii o descriu ca fiind similara unui soc static. descopera

holograma

holograma3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.