Icoana Sfantului Efrem cel Nou care izvoraste Mir

Anul trecut imi spune cineva despre o icoana deosebita care izvoraste Mir. Am cautat pe internet si m-am lamurit un pic despre ce era vorba. Sfantul Efrem cel Nou este cel mai nou intrat in viata mea, un Sfant minunat al carui ajutor l-am observat in cele mai ciudate momente. Chiar daca as fi avut orbul gainilor tot as fi remarcat ajutorul Marelui Mucenic Efrem cel Nou.

Ultimele clipe din viata acestui mare Sfant m-au impresionat si nici acum, dupa atatea luni( de cand am citit viata Sfantului ), nu-mi pot explica de ce sunt unii oameni atat de rai.

Sf

Pentru cei ce nu au auzit de Sfantul Efrem cel Nou din Nea Makri recomand un articol scris cu ceva timp in urma – Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou – grabnic ajutator al celor in necaz

Ajutorul Sfantului este foarte rapid. Uimitor. Neasteptat. Un biet muritor de rand ramane buimac gandind ca nu este demn de un astfel de ajutor dar in disperare de cauza il cere. Ei bine, il si primeste. Ciudat este ca exista cazuri in care Sfantul Efrem vine in viata voastra, efectiv va treziti cu o carte, iconita, acatist, etc. Nu il ignorati si sa nu va imaginati ca este o intamplare.

Vezi si Un miracol socant al Sfantului Efrem din Nea Makri

Sf

Sfantul Efrem cel Nou a vindecat leucemia

Am aflat tot de pe internet ca la Cluj se gaseste un papuc care a stat un timp pe Sfintele Moaste din Nea Makri. Ma gandeam cu regret ca este cam departe si ezitarile mele au avut un final cu totul neasteptat – in Bucuresti, in cartierul Pajura se afla un mic Paraclis. Printre alte lucruri minunate sunt si icoane cu Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie, Sfantul Luca din Crimeeea, etc si.. un papuc! Acest papucel din catifea a stat si el tot la Sfintele Moaste din Nea Makri.

Vezi articolul Papucul Sfantului Efrem cel Nou sau Un nou Sfant care face minuni

Cu riscul de a ma repeta, marturisesc fara motive ascunse ca Sfantul Efrem cel Nou a intrat in viata mea pe neasteptate si efectiv m-a uimit cu ajutorul pe care mi l-a dat in diverse cazuri.

Sa revenim insa la Icoana Sfantului Efrem cel Nou care izvoraste Mir. Mi-a spus cineva cu totul intamplator ca aceasta icoana a stat un timp la Manastirea Sihastria Raraului, apoi intr-un bloc din cartierul Pantelimon. ( sper sa nu incurc ceva). Persoana in cauza a simtit mireasma de Mir cu mult inainte sa ajunga la destinatie, cateva zeci de metri.

M-am mirat si m-am intrebat: daca ar fi fost un parfum frantuzesc de cea mai buna calitate, cat de mult ar fi trebuit sa toarne cineva ca sa miroasa din strada, in aer liber?!?

Sf

Vorbesc cu o alta persoana care imi relateaza aceeasi poveste, a ajuns intamplator la icoana Sfantului Efrem, a simtit miros de Mir din strada, etc.

Daca nu as fi stiut nimic despre Marele Mucenic Efrem si tot m-ar fi impins curiozitatea sa vad despre ce este vorba.

Intreb in stanga si in dreapta si cineva imi spune ca Icoana se afla undeva prin zona Trapezului, sector 3.

Ma apuc sa caut informatii detaliate pe internet si descopar ca incepand din 29 mai 2014, Icoana Izvoratoare de Mir a Sfantului Efrem cel Nou se afla in locatia ” de la covrigaria Ozana spre Autostrada Soarelui se face dreapta inainte de reprezentanta Opel. dupa care se ghideaza dupa afisele de pe stalpii de inalta tensiune. trebuie tinuta strada drept, iar la prima intersectie se merge inainte pe un drum pietruit intre case. Strada pietruita este Strada Sateasca iar in capatul ei cand se termina casele pe stanga se face stanga si in capat este locatia. pe un teren cu doua garaje. ” ( Statia RATB I.O.R 2)

Sf

Povestesc unor cunostiinte despre locatie si cineva imi spune ” indiferent ce si cum, este oare locul unei Sfinte Icoane care Izvoraste Mir.. intr-un garaj ?” Am incercat sa gasesc diverse motivatii si m-am hotarat sa ma pornesc la drum. Am gasit locul destul de usor dupa ce ma uitasem in prealabil si pe Google Earth.

Intr-o zona plina de vile nou construite si un teren plin de buruieni se afla un garaj cu usile deschise. 2 barbati cam plictisiti pazeau intrarea sprijiniti de niste banci, mese ?! Inauntru “facea curat” o tanara imbracata in haine obisnuite. Multe icoane peste tot, cateva vaze pline ochi de flori, o masa plina de lumanari, un radio casetofon sau CD player ?!? de unde se auzea un acatist al Sfantului Efrem, o masa la intrarea in garaj ( gen pangar) unde se gaseau acatiste, lumanari, icoane de marimi diferite, carbuni, tamaie, etc. M-am uitat cu mirare si la un capac de cutie plin cu sticlute de Mir. Nu aveau etichete insa 100% proveneau din Europa ( Dragonul Rosu ). Nu stiu insa de unde era Mirul pentru ca cei trei “paznici” jurau ca este de la Icoana. Sincer ? Ma indoiesc, deoarece mireasma din preajma Icoanei difera de parfumul din sticluta. Daca gresesc imi cer scuze, este parerea mea. Nu mi-a cerut nimeni nimic! Exista insa o “cutie a milei” inalta cam de 1 metru unde oamenii pot lasa ceva banuti sau poate chiar si acatiste, pomelnice, etc.

Sf

Nu stiu cine citeste acatiste si ce se intampla cu banii, nu este treaba mea sa stiu. Am inteles ca aceasta Icoana este a parintelui Onufrie pe care nu am de ce sa il banuiesc de ganduri rele. Nu era acolo asa ca nu pot sa va povestesc nimic despre dansul.

M-am uitat la Icoana insa. Este mare, cam 1 metru inaltime si cam 40-50 cm latime. Este frumoasa si simpla. Se afla inchisa intr-o “cutie” de sticla si sub ea are un fel de jgheab lat de 5-6 cm. De la acest jgheab se porneste un furtun care se coboara intr-un borcan. Cand am fost eu, borcanul era gol…

Icoana nu sta direct pe jgheab ci avea pus sub ea un prosop alb!! facut aproape sul. Am remarcat faptul ca cel putin in partea exterioara pe care o puteam vedea, prosopul era total uscat!

Este drept insa ca pe fata de masa aflata in fata Icoanei ( inchisa in cutia de sticla ) erau cativa stropi de “ulei” sau ceva similar.

Icoana Sf Efrem Mir

Pozele care sunt pe internet sunt foarte neclare insa pot confirma cu simt de raspundere si seriozitate ceva : aceasta Icoana a fost candva plina de ulei sau Mir, cam pana in dreptul umerilor Sfantului Efrem ! Acum se vedeau stralucind cateva siruri mici, subtiri, asa ca nu vreau sa comentez sau sa fabulez.

Uleiul sau Sfantul Mir au curs de undeva din dreptul umerilor Sfantului Efrem si pana jos, la baza Icoanei. Asta cu siguranta! Nu au fost cativa stropi ci mult, suficient incat sa “mazgaleasca” un pic culorile cu care a fost pictata Icoana.

Chiar daca Pangarul improvizat m-a dus cu gandul la o mica afacere, imi permit sa va dau un sfat: daca aveti posibilitatea sa mergeti la Icoana Izvoratoare de Mir a Sfantului Efrem cel Nou sa nu ezitati!!!

O lumanare, o floare, un leu, un gand sau o mica rugaciune va fi gestul vostru de recunostinta fata de Marele Mucenic Efrem cel Nou din Nea Makri!!!

Repet – nu vreau sa fac reclama si am incercat sa descriu ce am vazut si simtit acolo cu destula responsabilitate si corectitudine.

Sfantul Mare Mucenic Efrem din Nea Makri este cu adevarat grabnic ajutator si nu ezitati sa ii cereti ajutorul. Dumnezeu lucreaza prin Sfintii Sai, Prin Maica Domnului, Ingeri, Etc dar si prin oameni!

Programul de “vizitare” era afisat – zilnic intre orele 16-21.

Dumnezeu sa va ajute si Sfantul Efrem cel Nou sa va protejeze!

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara citarea sursei.

Sfantul Efrem cel Nou – St. Ephraim of Nea… by Tfmvideo

25 comments on “Icoana Sfantului Efrem cel Nou care izvoraste Mir

 1. m am inchinat si eu si am deschis geamul de la icoana, am setres cu mana mea mirul care era pe icoana, si imediat a iesit altul in forma de niste broboane ca o transpiratie, am ster din nou si iar au iesit, iartati ma dar eu sunt mai sceptic in ceea ce priveste un astfel de caz, dar Dumnezeu te mai si smereste si iti arata adevarul!

 2. Ieri, 28 sept 2014, am decis să-i trec si eu pragul, Sfintului Efrem cel Nou, din actuala locaţie (zona Ozana, in “Garaj”)
  Il ştiam de vreo 2-3 ani pe monahul Onufrie (dinainte de-a intra dumnealui în posesia acestui minunat DAR de la Dumnezeu: Sf Efrem!) schimbasem în mai multe rînduri citeva impresii şi cam atît. Chiar şi cînd devenise posesorul şi beneficiarul Icoanei, desi ne intilnisem si vorbisem, dumnealui nu mi-a spus despre COMOARA ce-o deţine. Cind cineva cunoscut atit mie cit si lui, m-a suant si mi-a spus despre Icoana si m-a invitat să merg s-o văd, mi-am “făcut de lucru” de fiecare dată, aşa ca nu m-am dus. Ei bine, eu nici nu sint o căutătoare de “trofee!” Dar puteam merge măcar si pentru faptul că îl cunoşteam, oarecum, pe monah. Ieri m-a sunat o amica si m-a rugat s-o insotesc. Am insotit-o la “Garaj”. Monahul Onufrie ( ii zic monah, pentru că el nu este hirotonit preot; nu încă! Dar Dumnezeu ştie ce are de gînd cu acest om! Dacă l-a facut sănătos, eliberîndu-l din greaua lui incercare, care dainuie de multi ani!!!, eu CRED că, Dumnezeu va face şi “lucruri” mai mari -mai ales după ce i-a pus în brate o aşa de “GREA Cruce”…Icoana Sfintului Efrem!!!-, şi poate că, într-o zi, va deveni preot al BOR, daca cumva şi el îşi doreste acest lucru; preotia e o haină grea!!! Cind te inhami la ea, trebuie sa fii pregatit! Altfel, mai bine ramii monah de rînd sau mirean de rind! Zic.) detinătorul Icoanei nu era acolo, plecase chiar in momentul in care noi am ajuns, dar s-a intors pe la ora 20,00. Am schimbat citeva cuvinte cu el…
  Au intervenit niste schimbări, despre care monahul va spune, probabil, celor care vor merge la Icoana.
  Tot ce vreau să vă spun acum, aici, este aceea că programul care era afisat, pentru “vizite” arata asa:
  L-S 9,00-20,00
  D 13,00-20,00, dar, foarte probabil ca programul nu va rămîne aşa.
  Miercuri 1 octombrie 2014 însă, Icoana Sf Efrem va fi scoasa la Închinare şi se va trece toata ziua pe sub ea, aşa ca cei care doriti, mergeti! Asta o stiu de la monahul Onufrie!
  Sa va bucure Domnul pe toti!

 3. Locația Sfintei icoane: București, strada Aleea Mizil, nr. 50 K, Sector 3. Practic, pentru oricine dorește să ajungă la icoană, traseul este următorul: de la stația de metrou “1 Decembrie 1918” se merge către Autostrada Soarelui (ieșirea spre Constanța). La un moment dat (max. 1 km) se ajunge în dreptul unei clădiri de sticlă, clădire mare, impozantă, denumită Auditorium Pallady. Între această clădire și reprezentanța OPEL este un drum asfaltat, pe care se merge până la o intersecție cu un alt drum asfaltat. Se traversează intersecția (atenție, este semnul STOP), se merge înainte, pe un drum neasfaltat, până la prima intersecție (drum, de asemenea, neasfaltat) și se alege drumul spre stânga. De aici se merge cca 200 de metri și la prima intersecție este locația în care se află icoana Sfântului Efrem cel Nou. Drumul se poate face pe jos – de la stația 1 Decembrie 1918 se fac cca. 15-20 de minute, sau cu mașina. Doamne-ajută și … Drum bun!

 4. In data de 24-28 octobmrie 2014, cei ce merg la icoana Sfantului Efrem cel nou au posibilitatea sa treaca pe sub aceasta, din cate am inteles programul este non-stop. Sa va fie de mare ajutor puterea Sfantului.

 5. va rog frumos un nr de telefon al parintelui Onufrie ,vreau sa stiu daca acum in luna martie mai este icoana la aceasta adresa de mai sus?

 6. Am fost la acea icoana. Inauntru era doar paznicul. Mi-a povestit despre toate icoanele de acolo. In timp ce am fost curgea mir din icoana Sfantului Efrem si din icoana parintelui Arsenie Boca. Eu am fost cu un taxi deoarece nu ma pot deplasa si l-am rugat pe domnul sofer sa viña si el si sa se uite daca e vreo inginerie. Singura inginerie a fost ca eu cand am ajuns acasa cu acel taxi eram vindecata dupa multa suferinta de acatisie, o boala a maduvei spinarii care nu mi-a venit niciodata. Soferul mi-a povestit ca avea el insusi un nepot din Ploiesti caruia i se facea rau pe strada si lesina. Doctorii nu i-au gasit nici o boala. Fusese adus la aceasta icoana inglés urma cu un an si se vindecase complet.

 7. Buna ziua tuturor

  Va rog sa ma elucidati daca se poate.

  Totul a inceput pe data de 13.05.2016 cand urcandu-ma intr-un taxi in Bucuresti pana la destinatia mea, am fost martora la o discutie a taximetristuluicu un coleg nestiind daca va putea ajunge “acolo” si rugandu-l sa ii spuna si lui daca ajunge si cum este “acolo”. La destinatie domnul taximetrist mi-a intins o vedere si mi-a spus “Uitati doamna ce am primit de la 2 cliente” Imi intindea o vedere cu Icoana facatoare de minuni a Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou. Am citit-o si pentru ca pana atunci nu auzisem de Sfant m-am uitat repede in telefon pe internet si am descoperit ca El exista si este descrisa cu lux de amanunte viata Lui pe Wikipedia. M-am uitat lung la sofer si l-am intrebat daca isi doreste sa ajunga acolo? Mi-a raspuns ca da. Zis si facut. Am pornit-o inspre “acolo” si am ajuns undeva pe strada Industriilor in Bucuresti unde am intrat intr-o curte. Daca ma duceam singura sigur nu as fi gasit adresa. Icoana se gasea asadar intr-o casa si nu intr-o biserica. Preaputin m-a interesat. Se citea acatistul Sfantului. Am vazut icoana si m-a cuprins o stare de liniste totala. Mentionez ca aveam la momentul respectiv multe framantari sufletesti si probleme la care aveam nevoie de o rezolvare urgenta fiind vorba de zile, chiar ore. Am trecut pe sub icoana si m-am rugat. Nu tin minte cum am ajuns sa stau de vorba cu parintele. I-am explicat ca locuiesc in alta tara si ca ma bucur mult pentru “chemarea “Sfantului”. Eu asa consider ca a fost o chemare a Sfantului pentru ra-mi da ajutor in problema cea mai acuta de la momentul acela. Parintele mi-a dat sticlute cu mir si iconite pentru enoriasii din tara unde imi duc traiul. Minunea s-a intamplat. Sfantul m-a ajutat si chiar a doua zi am avut rezolvare in ceea ce parea imposibil. Problema incepe insa in momentul in care am ajuns in tara unde locuiesc. M-am dus fericita la duhovnicul meu sa ii dau sticlutele cu mir sa le dea el enoriasilor. Ii cumparasem si o icoana foarte frumoasa de la Mitropolie si i-am daruit-o. Mare mi-a fost uimirea cand mi-a fost refuzat mirul pe motiv ca nu provine dintr-o biserica deoarece i-am explicat ca icoana se afla intr-o casa. Mai mult mi-a pomenit de parintele Onufrie (eu nu stiam ca asa il cheama) spunandu-mi ca il stie si ca el personal nu vrea sa se bage in galcevile lumesti . Apoi m-a intrebat daca si icoana tot de acolo o am. Cand i-am spus ca nu a primit-o. Apoi mi-a aratat pe coperta acatistului Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou (o carticica mica pe care tot de la parintele impreuna cu mirul le-am primit) cum ca IPS Antim se autonumeste primat al Romaniei ceea ce nu ar fi corect pentru ca primat este functia de patriarh si ca acesta este IPS Parintele Daniel. Tot pe coperta interioara a acestui acatist scria de Mitropolitul Europei in limba franceza, avand si o poza cu aceasta persoana , spunandu-mi “Ia uite ce vesel este Mitropolitul Europei” A ras deci si de acesta. Apoi mi-a zis sa arunc mirul pe o apa curgatoare. Dupa care la 5 minute timp in care a chemat dascalul ca sa rada de carticica in care era scris ca IPS Antim este primat al Romaniei mi-a zis sa pastrez mirul ca imi va spune el ce sa fac cu el. La doua zile vorbind la telefon cu el mi-a zis sa duc mirul discret inapoi de unde l-am primit. As fi tare recunoscatoare daca cineva m-ar putea indruma sau sfatui… Eu sunt pe cale sa imi schimb duhovnicul pentru ca un mir sfant nu trebuie sa vina neaparat din biserica. Cel putin asa inteleg eu. Daca icoana este in pelerinaj ce face preotul cu mirul de pe drum? Incredibil!!!! Multumesc anticipat pentru rabdarea de a fi citit aceste randuri si pentru un eventual raspuns chiar si pe privat la email: kaminaty2@gmail.com
  Cu smerenie,
  Ionela

 8. Destul de incalcita povestea dumneavoastra dar voi incerca in masura in care ma pricep sa imi dau cu parerea.
  Icoana este doar o “fotografie” asa cum aveti si dumneavoastra acasa.
  Nu icoana face minunea ci DUMNEZEU sau un Sfant primeste puterea de a rezolva o problema si acea rezolvare tot de la Dumnezeu este.
  Pe vremuri Mirul nu se cumpara de la tarabe si avea o conotatie aparte.
  Nu orice ulei parfumat este Mir.

  Acum, in aceste vremuri cand totul este falsificat si vandut, am convingerea ca exista tone de “Mir” sfintit si milioane de icoane cu eticheta “sfintita”.
  Total gresit. O icoana Sfintita are nevoie de o perioada de 40 de zile daca nu gresesc pentru a sta in Altar unde pe langa slujbele obisnuite i se citeste si o mica rugaciune.

  Mirul nu poate veni de la magazin sau fabricat in garaj ci este sfintit si fabricat multe zile sau mai exista o varianta – Mir ce curge din osemintele unor sfinti, de la anumite Icoane, etc.

  Sfantul Efrem cel Nou este minunat si efectiv “vine peste tine” prin carti, iconite, o emisiune tv, un articol. Vrea sa il cunosti si te ajuta direct – il rogi ceva si daca nu ceri luna de pe cer ( poate o vor si altii si nu poate fi clonata )… ti-o da!
  Cititi viata lui, minunile, vorbiti cu Sfantul Efrem ca si cu cel mai bun prieten. Luati o poza sau cautati una pe internet ca sa va fie mai usor sa il vizualizati. Spune-ti tot ce va apasa in soapta sau in gand, indiferent ce probleme aveti.
  Daca raspunsul meu va ajuta m-as bucura. Va doresc o zi minunata si nu va indoiti – Sfantul Efrem va aude oriunde v-ati afla!

 9. Acest Onufrie este un escroc. Icoana lui “facatoare de minuni” este o prosteala jalnica. Il cunosc pe acest “monah” care a fost la manastirea Sihastria Rarau. Un smecher, care cauta prosti, creduli, sa le vanda minciuni cu vindecari miraculoase. A fost scandal mare la Sihastria Raraului cu icoana lui, pe care o alimenta cu mir adus de la Bucuresti. Sunt martori care au afirmat ca faceau transportul de mir. Onufrie umlpea, prin spate, icoana cu mir si aceasta “izvora” . Apoi, marele preot agramat si fara scoala, Onufire il colecta printr-un jgheab din tabla intr- un PET de 1,5 litri. Pe urma, mirul era vandut in sticlute mici, fraierilor doritori de minuni si vindecari. Staretul manastirii i-a fost complice la aceasta inselacine. Parintele Ioan, si-a imaginat ca icoana lui Onufrie va aduce puhoaie de oameni platitori de acatiste. Foarte repede a inceput revolta in manastire. Unii calugari n-au ma suportat mascarada si i-au spus staretului sa-l fugareasca pe Onufrie din manastire. Acesta a tot ezitat, deh… nu vroia sa piarda, fabricuta de bani a lui Onufrie. Cand totul a ajuns la urechea lui Pimen, “generalul” popilor din acea regiune, Onufrie a fost fugarit cu icoana lui cu tot, si caterisit din birerica ortodoxa. Am fost martor la toata aceasta potlogarie. Foarte multi oameni au fost scarbit de aceasta incercare de inselaciune. Oameni buni, nu va lasati prostiti de toti sarlatanii care va vand iluzii. Aceastia sunt uneltele satanei.

 10. Am nevoie si eu de putin mir dela icoana sf Efrem cel Noul,dar nu ma pot deplasa.Ma poate ajuta cineva,va rog

 11. Doamne ajuta!As dori sa merg la icoana Sfantului Efrem cel Nou,insa nu stiu daca este la Bucuresti.Pe cine as putea intreba?

 12. Buna ziua! Am o mare durere legata de negasirea unui loc de munca. Am hotarat acum 2 ani sa-mi urmez sotul in alta tara si sa renunt la serviciul din Romania, pentru a fi impreuna cu cei 2 copii ai nostri. Dupa indelungi cautari, zbateri, studiu, interviuri, incercarile mele au fost sortite esecului. Sunt disperata, am momente cand regret ca mi-am parasit serviciul, insa copiii s-au adaptat si nu ii pot dezamagi. Sfatuiti-ma ce sa fac ( am tinut post, am citit acatiste, candela o tin mereu aprinsa ziua cand sunt acasa)! Doamne ajuta!

 13. Va rog din inimă cine ar putea sa ma ajute cu puțin mir si pe mine ? Sa va ajute Bunul Dumnezeu , am o povară grea si nu pot ajunge eu acolo sa imi cumpăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.