Barbatul care si-a aruncat scuterul sub rotile camionului teroristului de la Nisa, dupa care s-a luptat cu atacatorul, agatat de masina, a fost identificat. Il cheama Franck, are aproape 50 de ani

O inregistrare cu acesta, facuta in ziua fatidica de un ziarist german de la balconul hotelului in care se afla, il arata pe barbat pe scuter, cum urmareste camionul. Atunci nu se stia nimic despre identitatea barbatului. Ziaristii de la Nice Matin l-au gasit, iar acesta a povestit pentru publicatie momentele prin care a trecut.

Franck este angajat al aeroportului din NISA si se afla pe scuter, pe Promenade des Anglais, in momentul in care a fost depasit de camion. Ulterior, a vazut si multimea de oameni fugind.

“Am inteles imediat. Am decis sa accelerez. Sotia mea, in spatele meu, ma tragea de mana si ma intreba unde merg. M-am oprit. I-am spus: pleaca! Si am accelerat la maximum”, povesteste el.

“Voiam sa-l opresc cu orice pret”, a mai spus Franck, care a pornit in urmarirea camionului. “Am reusit sa ajung in stanga lui, voiam sa intru in cabina. Cand am ajuns in dreptul lui, m-am intrebat: ce vei putea face cu scuterul tau? Atunci l-am aruncat in camion. Am continuat sa alerg dupa el. Imi amintesc ca am cazut si m-am ridicat din nou. In cele din urma am reusit sa ma agat de cabina”, continua barbatul.

Cum nu a reusit sa deschida portiera pentru a-l trage pe terorist afara din masina, a incercat sa-l traga pe geam. L-a lovit in repetate randuri in fata, insa Mohamed Lahouaiej Bouhlel nici nu clipea, isi aminteste el.

Franck este constient de faptul ca a trecut pe langa moarte, insa admite ca era motivat de dorinta de a-si salva fiul. La un moment dat, fiind inca agatat de masina, teroristul a scos pistolul ca sa il impuste. “A indreptat arma spre mine, a apasat pe tragaci, dar nu s-a declansat”, isi aminteste el. Atunci, a fost lovit in cap cu patul armei de catre terorist.

A fost momentul in care Franck a cazut de pe scara masinii. S-a ridicat insa si a reusit sa ajunga din urma camionul. De aceasta data, insa, pistolul teroristului a functionat. Din fericire, Franck nu a fost nimerit.

Scuterul aruncat sub rotile masinii, faptul ca s-a luptat cu el, toate acestea l-au incetinit pe Mohamed Lahouaiej Bouhlel, dandu-le ocazia politistilor sa-l ucida pe terorist. ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.