Istoria ascunsa a rasei umane

In 1979, cercetatorii de la Laetoli, Tanzania, sit din Africa de Est, au descoperit urme de picior in depozitele de cenusa vulcanica cu o vechime de peste 3, 6 milioane de ani. Mary Leakey si altii au spus ca urmele de picior erau cu neputinta de distins de cele de picior ale fiintelor umane moderne. Pentru acesti oameni de stiinta aceasta insemna doar ca stramosii umani de acum 3, 6 milioane de ani aveau un picior remarcabil de modern.

pantof2

Dar potrivit altor savanti, precum antropologul R. H. Tuttle de la Universitatea din Chicago, oasele fosile ale australopitecinelor cunoscute de acum 3, 6 milioane de ani arata ca ele aveau picioare diferite de cele ale maimutelor. Deci ele erau incompatibile cu urmele de la Laetoli. Intr-un articol din editia din martie 1990 al Natural History, Tuttle a marturisit ca „suntem lasati oarecum cu un mister“. Pare de aceea permisibil sa fie luata in considerare o posibilitate pe care nici Tuttle, nici Leakey nu au mentionat-o si anume ca, creaturi cu corpuri umane moderne anatomic corespunzatoare picioarelor cu anatomie moderna sa fi existat cu circa 3, 6 milioane de ani in urma in Africa de Est.

triasic

In 1922, un geolog cauta elemente fosile intr-o intr-o zona miniera din Nevada. John Reid a avut marea surpriza sa descopera amprenta partiala a unui pantof intr-o bucata de roca.

Testele facute ulterior au lansat ipoteza ca imprimarea s-a produs in perioada Triasicului, cu 213-248 milioane de ani in urma.(Triasicul este o perioada geologica care incepe acum 251,0 ± 0,4 milioane de ani si se termina acum 199,6 ± 0,6 milioane de ani.
Este prima perioada a Mezozoicului, fiind urmata de Jurasic
.)

pantof

Cativa profesori care au studiat artefactul, au fost de acord, in unanimitatate ca este o “imitatie” uimitoare de pantof. Nu au indraznit sa se pronunte, pentru ca este greu de acceptat ca in Triasic existau oameni incaltati modern.

Studiat la microscop, “pantoful” imprimat in piatra isi dezvaluie secretele – se pot vedea cusaturi, textura materialului, etc. Chiar daca stiinta exclude astfel de interpretari, dovezile sunt clare.

cretacic

In 1968, William Meister a facut si el o descoperire uimitoare in Utah, cand a gasit un artefact similar din Cambrian.( Cambrianul este o perioada majora din Paleozoic, care a inceput acum 542,0 ± 1,0 milioane ani, la sfarsitul eonului Proterozoic si s-a incheiat acum 488,3 ± 1,7 milioane ani, la inceputul Ordovicianului. )

meister pantof

Asa cum era de asteptat, oamenii de stiinta refuza sa-l ia in serios, dar exista un detaliu uimitor si neobisnuit, ceea ce face foarte dificil sa se faca diferenta dintre o ciudatenie a naturii sau un fals. Partea din fata a “pantofului”, a zdrobit de un mic trilobit – scoici, acum mai bine de 280 de milioane de ani fiind pe cale de disparitie.

trilobit

pantof2

Dr. Richard Thompson, om de stiinta, a studiat artefactul Meister si a concluzionat ca nu exista elemente care sa il faca sa se indoiasca de autenticitatea descoperirii.

Dovezile ce apar, multe dintre ele cunoscute doar de pasionatii de mistere, se fac cunoscute astazi datorita libertatii de informare. Istoria trebuie rescrisa, si cum spun multi specialisti, adevarul despre trecut ar putea produce un mare soc.. omenirii!

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Uriasi, acum 200 de milioane de ani ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.